Στον ημιτελικό ο Δουβαλίδης

Ο Κώστας Δουβαλίδης τρέχοντας στην πρώτη προκριματική σειρά των 110μ. με εμπόδια, ξεκίνησε δυνατά και ήταν στην τριάδα όσων εμποδιστών περνούσαν απευθείας στα ημιτελικά, όμως προσέκρουσε στο έκτο εμπόδια με αποτέλεσμα να χάσει τον ρυθμό του και να τερματίσει τέταρτος με χρόνο 13.54 ,με αντίθετο άνεμο 0,7μ. και βεβαίως από εκεί και πέρα η υπόθεση έγινε Ρώσικη Ρουλέτα γιατί είχε περιθώριο να τον περάσουν μέχρι άλλοι τρεις αθλητές ,για να είναι στην τετράδα των υψηλοεμποδιστών οι οποίοι προκρίνονται στον δεύτερο γύρο με τις ισάριθμες καλύτερες επιδόσεις και από τις τέσσερις προκριματικές σειρές.

Ευτυχώς η τύχη ήταν μαζί του και έτσι ο σπουδαίος 27χρόνος εμποδιστής πέρασε στον δεύτερο γύρο μαζί με τον Πάολο ΝΤΑΛ ΜΟΛΙΝ (Βέλγιο) ο οποίος τρέχοντας στην δεύτερη σειρά σημείωσε χρόνο 13.54, από την τρίτη σειρά πέρασε επίσης ο Ρώσος Κωνσταντίν ΣΑΜΠΑΝΩΦ με 13.51 και από την τέταρτη ο Βρετανός Άντι ΤΑΡΝΕΡ με 13.51 επίσης.

Δηλώσεις Δουβαλίδη: «Για μια ακόμα φορά ήμουν άτυχος αφού ενώ πήγαινα πολύ καλά και ήμουν ανάμεσα σε αυτούς που προκρίνονταν απευθείας για τον δεύτερο γύρο, χτύπησα το έκτο εμπόδιο απορυθμίστηκα έχασα τον ρυθμό μου με αποτέλεσμα να χάσω την απευθείας πρόκριση. Τι να πω είμαι πολύ καλά ας ελπίσουμε πως θα περάσω στην Ρώσικη ρουλέτα».

Την στιγμή κατά την οποία ελήφθησαν οι δηλώσεις δεν είχαν πραγματοποιηθεί οι άλλες σειρές και έτσι ο Κώστας δεν εγνώριζε ότι είχε περάσει στον επόμενο γύρο με χρόνο.

Σχετικά άρθρα