Τους δίδαξε άμυνα και επίθεση, έδειξε ενδεκάδα

Μαθήματα αμυντικής λειτουργίας έκανε στην απογευματινή προπόνηση ο Τραϊανός Δέλλας . Ο 38χρονος προπονητής της ΑΕΚ πήρε από το χεράκι τους «κιτρινόμαυρους» και τους έδειξε πως θα πρέπει να λειτουργούν όταν οι αντίπαλοι κάνουν επίθεση.

Συγκεκριμένα χρησιμοποίησε δύο γκρουπ εφτά παικτών (γκολκίπερ, τέσσερις αμυντικούς και δύο «κόφτες»), τα οποίας έρχονταν αντιμέτωπα με μία με μία εξάδα ποδοσφαιριστών (τρεις μέσους, δύο ακραίους και έναν επιθετικό).

Στην άσκηση αυτή σκοπός ήταν να μάθουν οι αμυνόμενοι να κλείνουν τους χώρους και να μην επιτρέπουν στους επιτιθέμενους να απειλήσουν την εστία του τερματοφύλακά τους. Από τη συγκεκριμένη δοκιμή φάνηκε πως ο Δέλλας έχει ήδη στο μυαλό του τους παίκτες που προορίζει για βασικούς ενόψει και του κυριακάτικου φιλικού με τη Νίκη Βόλου.

Στο πρώτο γκρουπ των αμυνόμενων ήταν οι Μπακάκης (δεξί μπακ), Πεταυράκης (αριστερό μπακ) Λαμπρόπουλος και Κολοβέτσιος (στόπερ), Κορδέρο και Ανάκογλου (κόφτες). Το δεύτερο γκρουπ αποτελούνταν από τους Γεωργέα (δεξί μπακ), Γροντή (αριστερό μπακ), Σαρρή και Σβάρνα (στόπερ), Φαγιέ και Ρόβα (κόφτες).

Ο Δέλλας προσπάθησε βάσει της τεράστιας εμπειρίας του να τους εξηγήσει όσο πιο απλοϊκά μπορούσε τις κινήσεις που πρέπει να κάνουν για να μη βρίσκονται ποτέ εκτεθειμένοι…

Την ίδια ώρα στο άλλο μισό του γηπέδου, ο Βασίλης Μπορμπόκης είχε αναλάβει την επιθετική ανάπτυξη των «κιτρινόμαυρων» δείχνοντας τους τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να ξεδιπλώνονται γρήγορα αλλά αποτελεσματικά.

Τη μία τετράδα συνέθεσαν οι Μάνταλος (επιτελικός μέσος), Πλατέλλας (έξω δεξιά), Μπαρμπόσα (έξω αριστερά) και Μπρέσεβιτς), ενώ την άλλη οι Ντακόλ (επιτελικός μέσος), Ντούνης (έξω δεξιά), Ζόριτς (έξω αριστερά) και Αραβίδης (εναλλάξ στην επίθεση).

Σχετικά άρθρα