Κρίσιμο τεστ για Εθνική

Ανήμερα των γενεθλίων του αρχηγού, Νίκου Ζήση, η Εθνική ομάδα ρίχνεται στη μάχη, όχι τόσο για τη νίκη όσο για την εξαγωγή περισσότερων συμπερασμάτων αλλά και δοκιμών, με αντίπαλο την Λιθουανία.

Στα πλαίσια της προετοιμασίας για τον Μουντομπάσκετ της Ισπανίας η “επίσημη αγαπημένη” βρίσκεται στο Κάουνας της Λιθουανίας όπου θα συμμετάσχει σε διεθνές τουρνουά με τη συμμετοχή της διοργανώτριας χώρας, της Νέας Ζηλανδίας αλλά και της Σλοβενίας.

Τα πρώτα δείγματα γραφής, απόντος του Νικ Καλάθη και του Γιώργου Πρίντεζη, είχε την ευκαιρία να δει ο Φώτης Κατσικάρης στο τουρνουά του Πο. Είναι δεδομένο πως ο ομοσπονδιακός προπονητής θα δει στην πράξη κάποια νέα στοιχεία που έχει προσθέσει στο παιχνίδι της ομάδας. Εκείνο το οποίο θέλει να… τσεκάρει ο Έλληνας κόουτς είναι αν έχει βελτιωθεί η κατάσταση στις χτυπητές αδυναμίες της Εθνικής μας, όπως εκείνο των ριμπάουντ.

Ο Γιάννης Μπουρούσης, που μεσοβδόμαδα έχασε δύο προπονήσεις λόγω του είχε ανεβάσει πυρετό, μπήκε στις προπονήσεις έστω και σε πιο χαλαρούς ρυθμούς. Ο Γιώργος Πρίντεζης αναμένεται να είναι στην διάθεση του Φώτη Κατσικάρη, ο οποίος δεν υπολογίζει ούτε για αυτό το τουρνουά τον Νίκ Καλάθη.

Η χθεσινή προπόνηση της Εθνικής έγινε σε λίγο πιο χαλαρό ρυθμό λόγω του ταξιδιού. Πρίντεζης και Μπουρούσης προπονήθηκαν κανονικά. Την εμφάνιση του στο γήπεδο έκανε και ο Γιόνας Ματσιούλις για να χαιρετήσει γνωστούς και φίλους.

Η οικοδέσποινα Λιθουανία, με την απουσία του Λίνας Κλέιζα, χάνει κατά κάποιον τρόπο κομμάτια της επιθετικότητας της ωστόσο ο Γιόνας Καζλάουσκας διαθέτει στην ομάδα αρκετούς καλούς παίκτες. Στο ρόστερ της Λιθουανιάς είναι οι Μάντας Καλνιέτις, Σαρούνας Βασιλιάουσκας, Άντας Γιουσκεβίτσιους, Ρενάλντας Σεϊμπούτις , Μαρτίνας Πότσιους, Σίμας Γιασάιτις , Γιόνας Ματσιούλις, Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, Παούλιους Γιανκούνας , Αρτούρας Γκουντάιτις, Ντάριους Λαβρίνοβιτς, Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς, Ντονάτας Μοτιεγιούνα και ο  Γιόνας Βαλαντσιούνας.

Στις τάξεις της ομάδας επικρατεί αισιοδοξία ότι θα δείξουν ένα βελτιωμένο πρόσωπο σε σχέση με το προ εβδομάδας τουρνουά στο Πο της Γαλλίας. Ο Κώστας Καϊμακόλγου κατά την αναχώρηση της Εθνικής για το Κάουνας τόνισε πως  «Στόχος είναι η βελτίωση, να πάμε ένα βήμα πιο μπροστά. Όλα τα φιλικά είναι σημαντικά. Είδαμε στο τουρνουά του Πο τις αδυναμίες μας, δουλέψαμε τις μέρες που μεσολάβησαν και πάμε στο δεύτερο τουρνουά για να είμαστε καλύτεροι».

Ενώ ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης είπε ότι «Η Λιθουανία είναι μια ομάδα που έχει δέσει πολύ γρήγορα κι έχει πολλές λύσεις. Η ομάδα μας είναι σε έναν καλό δρόμο και τα επόμενα πέντε παιχνίδια θα κρίνουν πολλά». 

Το πρώτο τζάμπολ για την γαλανόλευκη είναι σήμερα(16/08)στις 19:00 κόντρα την Λιθουανία με τηλεοπτική κάλυψη από τον ΑΝΤ1.

Το πρόγραμμα των αγώνων της Εθνικής:

Σαββατο 16/08   Ελλαδα – Λιθουανία 19.00 (Live ANT1)

Κυριακή 17/08   Ελλάδα – Σλοβενία 16.15 (Live ΑΝΤ1)

Δευτέρα 18/08   Ελλάδα- Νέα Ζηλανδία 17.15

Σχετικά άρθρα