Χιμένεθ για Αλφάρο: «Καταπληκτικός παίκτης»

Δεν τσιγκουνεύτηκε τα κολακευτικά σχόλια για τον Αλεχάνδρο Αλφάρο ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο πρώην προπονητής της ΑΕΚ μίλησε στο «Goal» για το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού. 

«Εμένα μου αρέσει περισσότερο στην αριστερή πλευρά, αλλά μπορεί με την ίδια άνεση να αγωνιστεί δεξιά κι ως δεύτερος επιθετικός», ανέφερε ο Ισπανός τεχνικός και συμπλήρωσε: «Διαθέτει εξαιρετικό σουτ με το δεξί, αποτέλεσμα να μπορεί να απειλήσει κι από μακρινή απόσταση. Δεν είναι πολύ γρήγορος σε ό,τι έχει να κάνει με την ταχύτητα στα πόδια, αλλά είναι πολύ γρήγορος στη σκέψη και στην κίνησή του. Με την κινητικότητα του δημιουργεί πολλά προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες». 

Για ορισμένους ο Αλφάρο δεν είχε την αναμενόμενη εξέλιξη και ο Χιμένεθ τόνισε ότι «αν τον συγκρίνουμε με τον Κριστιάνο Ρονάλντο ή τον Λιονέλ Μέσι, τότε δεν έχει πετύχει!». 

Καταλήγοντας υποστήριξε: «Είναι καταπληκτικός παίκτης και με μεγάλη ευχέρεια στο σκοράρισμα. Εφόσον προσαρμοστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα, θα δώσει πολλά στον Παναθηναϊκό, για τον οποίο συνιστά μεγάλη επιτυχία η απόκτησή του».  

Σχετικά άρθρα