Πλατανιώτη: «Νιώθω αδικημένη, αλλά είμαι ευχαριστημένη»

Στην 6η θέση κατετάγη η Ευαγγελία Πλατανιώτη στον τελικό του σόλο προγράμματος με βαθμολογία 87,8333. Ήταν η πρώτη φορά που η 20χρονη πρωταθλήτρια μετείχε σε τελικό σόλο σε επίπεδο γυναικών.
Σε σχέση με τη συνολική βαθμολογία του προκριματικού η Ευαγγελία Πλατανιώτη έχασε μια θέση στην κατάταξη, καθώς την ξεπέρασε η Ισραηλινή Αναστασία Γλουτσκόφ. Η 29χρονη πρώην Ρωσίδα αθλήτρια βαθμολογήθηκε στον τελικό του ελεύθερου προγράμματος με 89.0667, όταν στον προκριματικό του αγωνίσματος η βαθμολογία της ήταν στους 86.600. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να εκφραστούν παράπονα από τα μέλη της ελληνικής αποστολής.
«Ηταν κάτι που περίμενα από την πρώτη στιγμή, στο Ισραήλ υπάρχουν πολλοί Ρώσοι,  η συγχρονισμένη είναι παράξενο άθλημα. Εγώ πάντως είμαι  ευχαριστημένη από την προσπάθεια της Ευαγγελίας» δήλωσε η Ομοσπονδιακή τεχνικός Ναταλία Τσερνέσκα.
Πλατανιώτη: «Νιώθω αδικημένη, αλλά είμαι ευχαριστημένη»
Η Ευαγγελία Πλατανιώτη βγήκε από το κολυμβητήριο αρκετή ώρα μετά το τέλος του αγώνας της λόγω σπασμών στο στομάχι, χωρίς όμως να είναι κάτι το ανησυχητικό.
«Είχα σπασμούς στο στομάχι, είναι κάτι που μου συμβαίνει στο σόλο και στο ντουέτο, οφείλεται στην κούραση, στην υπερένταση» δήλωσε η Ευαγγελία Πλατανιώτη.
Αναφερόμενη στην παρουσία της στον τελικό του Σόλο είπε: «Τα έδωσα όλα σήμερα, είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη τόσο εγώ, όσο και η προπονήτριά μου.  Έπεσα μια θέση, αν και η βαθμολογία μου ήταν υψηλότερη, αλλά και η εκτέλεσή μου. Στη συγχρονισμένη γίνονται αυτά, να αξίζεις κάτι καλύτερο από αυτό που παίρνεις. Νιώθω αδικημένη από τη βαθμολογία στο σύνολο, αλλά είμαι ευχαριστημένη από τον εαυτό μου. Η προπονήτριά μου μού είπε ότι άξιζα κάτι καλύτερο κι αυτό είναι που μετράει περισσότερο για εμένα. Αυτή η εμφάνιση  μου δίνει δύναμη για  τη συνέχεια».

Σχετικά άρθρα