Ντέρμπι με φινάλε θρίλερ (video)

Εντάξει, χάσαμε. Αλλά και η Αργεντινή έχασε στον τελικό του Μουντιάλ . Και η Ατλέτικο έχασε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Παλικαρίσια όμως. Τσαγανάτα. Παντελονάτα. Πέσαμε όρθιοι, περήφανα, όπως αρμόζει στη συνεπή όλα αυτά τα χρόνια αποχή μας απ’ οτιδήποτε περιλαμβάνει τρέξιμο και την στοχό-προσήλωσή μας σε λίπη, έλαια, ξύδια. Το παλέψαμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και (κυριολεκτικά) την τελευταία ανάσα μας. Και χάσαμε 10-8 που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι 10-9 αν είχε δοθεί πεντακάθαρο πέναλτι, όταν ο Λυμπέρης ξεκίνησε να πέφτει από την σέντρα και κατέληξε στη μεγάλη περιοχή. Μπορεί ακόμα και 10-10 να γινόταν, αν με αστείες δικαιολογίες του τύπου, «πρέπει η ομάδα να ετοιμαστεί για να φύγει για το φιλικό το απόγευμα» και «να τελειώνουμε γιατί θα πέσετε κάτω και ποιος θα σας μαζέψει», ο για μια ακόμα χρονιά προκλητικός Μήτσι, δεν επέμενε να λήξει το ματς.

Ακόμα και έτσι όμως, το παιχνίδι ήταν ντέρμπι μέχρι την τελευταία στιγμή. Και για να λυγίσουμε. Χρειάστηκε η ομάδα του τεχνικού τιμ να αλλάξει τερματοφύλακα και κατά παράβαση κάθε έννοιας δικαίου, να βάλει κάτω από τα δοκάρια των προπονητή τερματοφυλάκων. Χρειάστηκε ο Δέλλας να κάνει κουρελόχαρτο το γράμμα του fair play σουτάροντας και δυνατά και στο «παραθυράκι». Έλεος πια, λίγος σεβασμός. Χρειάστηκε ακόμα, ακόμα και ο γνωστός για την αδυναμία του να σημαδέψει ελέφαντα σε διάδρομο, Μήτσι, να κλείσει τα μάτια και να σκοράρει τρεις φορές με το κεφάλι σαν άλλος Μασούρος στην ελληνική ταινία. 

Ατομική κριτική της ομάδας των ρεπόρτερ:

Κώστας Τσίλης – τερματοφύλακας: (Ώρα των Σπορ, Enwsi.gr): Ήταν εξαιρετικός τακτικά, ειδικά όταν η μπάλα ήταν μακριά από το τέρμα. Κατέβαζε ότι δεν ανέβαινε και για μια ακόμα φορά συνεργάστηκε άψογα με τα δοκάρια.

Γιώργος Τσακίρης – στόπερ αρχικά, μετά εξαφανίστηκε (Gazzetta.gr). Ξεκίνησε ως στόπερ για να βοηθήσει, συνέχισε στη μεσαία γραμμή για να βοηθήσει ακόμα περισσότερο και όταν σήκωσε το ένα μπατζάκι τα πράγματα έγιναν δύσκολα. Δίχτυα πάντως, βρήκε.

Σταύρος Καζαντζόγλου – στόπερ μάλλον (Goal News – Enwsi.gr). Έκλεισε όλους τους χώρους στο κέντρο της άμυνας. Κατά την διάρκεια του ματς κάποιος πήγε και τους άνοιξε όμως και εκτεθήκαμε. Στο φινάλε βγήκε μπροστά για να γυρίσει το ματς. Δεν γύρισε ποτέ. Ούτε ο ίδιος.

Άκης Γεωργίου – δεξί άκρο (aekvoice.gr): Με πολλές δυνάμεις από την δεξιά πλευρά, πριν ξεκινήσει το ματς. Όταν το ματς ξεκίνησε πέρασε έξω από την γραμμή, για να βλέπει καλύτερα. Βοήθησε όμως.

Θοδωρής Καρβουνιάρης – αριστερό άκρο (Aek365.com, coppa.gr). Πήρε πολλές προσπάθειες με την μπάλα, χωρίς την μπάλα και χωρίς νόημα γενικώς. Επιχείρησε τρεις φορές να περάσει την μπάλα μαζί με τον ίδιο, κάτω από τα πόδια του Δέλλα. Χωρίς επιτυχία. Δοκίμασε και τρια σουτ. Χωρίς σχόλιο.

Πάνος Μάλαμας – Μεσαία γραμμή (OTE TV). Έγραφε χιλιόμετρα στη μεσαία γραμμή. Ηταν η μοναδική φορά αυτές τις μέρες εδώ στο Πήλιο που έβγαλε μπλοκάκι και στυλό. Πολλές φορές η θέση του, τον έχασε. Έβαλε γκολάρα. Έτσι μας είπε τουλάχιστον.

Αλέξης Λυμπερής – Μεσαία γραμμή (Sportday). Μακράν ο καλύτερος παίκτης, έδειξε τα τρία του. Τρια γκολ έβαλε. Και αν δεν τελείωνε το γήπεδο, δεν είχε αμυντικούς και δεν είχε και τερματοφύλακα, θα έβαζε και περισσότερα.

Σταμάτης Βούλγαρης – μεσοεπιθετικός ή κάπου εκεί (Livesport – pamesports.gr): Αφού πρώτα τσακώθηκε με τις κάλτσες που ήταν στενές, τα κορδόνια που ήταν λυμένα, την σαλιάρα που ήταν πράσινη, στην συνέχεια βρήκε δίχτυα και μάλιστα δις. Θα σας γελάσω για τον τρόπο.

Νικος Κιτσιγιάννης – fox on the box- χαχα καλό ε; (Ώρα των Σπορ – Aekarena.gr): Ο φουνταριστός μας. Έπαιζε εξαιρετικά με πλάτη, αλλά στο χορτάρι. Έκανε δυο καλές προσπάθειες, να κοντρολάρει και κλάψαμε όλοι από χαρά.

Νικος Βήχος – στόπερ στάση κανονική (INTIME): Έπαιξε στην άμυνα και προφανώς με επαγγελματική συνείδηση και αυθόρμητη συναδελφική αλληλεγγύη, έπαιξε με τέτοιο τρόπο ώστε να κάνει εύκολη τη ζωή φωτογράφου. Ακίνητος.

Βαγγέλης Κατσαϊτης – στόπερ στάση δεύτερη (Sport24.gr, Aek1924.gr). Κάλυπτε εξαιρετικά τους χώρους. Τρεις φορές τον είδε ο Δέλλας μπροστά του και άλλες τόσες ο Μιλαβόνιτς. Τον πέρασαν και συνέχισαν.

Γιάννης Μπίλιος – δεξιά πλευρά, του είπαν. Μπήκε φουριόζος στο ματς και φόρεσε με ταχύτητα τη σαλιάρα. Έψαξε μάταια στις τσέπες της για βαλέ μπας και κόψει, αλλά φευ. Ξόδεψε όμως πολλές δυνάμεις κυρίως όταν χρειάστηκε να βγάλει τη σαλιάρα.

Σχετικά άρθρα