Κρεμώδη Λαζάνια με Σάλτσα Λαχανικών

<h3><span>Tα λαζάνια ζεστά ή κρύα, είναι το ίδιο νόστιμα … η συνταγή είναι πολύ εύκολη, γεμάτη λαχανικά και γεύσεις!</span></h3>
<p><strong>Γράφει η Food Blogger Εύα Μονοχάρη ( <a href="http://www.funkycook.gr/lazania-me-saltsa-laxanikon-kai-krema/">www.funkycook.gr </a>)</strong></p>
<h3>ΥΛΙΚΑ</h3>
<ul class="ingredients">
<li class="ingredient"><span class="amount">15 φύλλα</span> <span class="name"><a href="http://www.funkycook.gr/ingredient/lazania-2/">λαζάνια</a></span><em class="notes"></em></li>
<li class="ingredient"><span class="amount">&gt; </span><span class="name"><strong>Για την Σάλτσα Λαχανικών</strong></span><em class="notes"></em></li>
<li class="ingredient"><span class="amount">1 μεγάλο</span> <span class="name"><a href="http://www.funkycook.gr/ingredient/kremmidi-xero/">κρεμμύδι ξερό</a></span><em class="notes"></em></li>
<li class="ingredient"><span class="amount">΄2 σκελίδες</span> <span class="name"><a href="http://www.funkycook.gr/ingredient/skordo/">σκόρδο</a></span><em class="notes"></em></li>
<li class="ingredient"><span class="amount">3 </span><span class="name"><a href="http://www.funkycook.gr/ingredient/piperies-kokkines/">πιπεριές κόκκινες</a></span><em class="notes"></em></li>
<li class="ingredient"><span class="amount">2 </span><span class="name"><a href="http://www.funkycook.gr/ingredient/piperies-prasines/">πιπεριές πράσινες</a></span><em class="notes"></em></li>
<li class="ingredient"><span class="amount">1 </span><span class="name"><a href="http://www.funkycook.gr/ingredient/melitzana/">μελιτζάνα</a></span><em class="notes"></em></li>
<li class="ingredient"><span class="amount">2 </span><span class="name"><a href="http://www.funkycook.gr/ingredient/ntomates/">ντομάτες</a></span> <em class="notes">ώριμες</em></li>
<li class="ingredient"><span class="amount">5 κουταλιές της σούπας</span> <span class="name"><a href="http://www.funkycook.gr/ingredient/maintano/">μαϊντανό</a></span><em class="notes"></em></li>
<li class="ingredient"><span class="amount">250 ml.</span> <span class="name"><a href="http://www.funkycook.gr/ingredient/lefko-krasi/">λευκό κρασί</a></span><em class="notes"></em></li>
<li class="ingredient"><span class="amount">½ κουταλάκι του γλυκού</span> <span class="name"><a href="http://www.funkycook.gr/ingredient/moschokarido/">μοσχοκάρυδο</a></span><em class="notes"></em></li>
<li class="ingredient"><span class="amount"> </span><span class="name"><a href="http://www.funkycook.gr/ingredient/eleolado/">Ελαιόλαδο</a></span><em class="notes"></em></li>
<li class="ingredient"><span class="amount"> </span><span class="name"><a href="http://www.funkycook.gr/ingredient/freskottrimmeno-piperi/">Φρεσκοττριμμένο πιπέρι</a></span><em class="notes"></em></li>
<li class="ingredient"><span class="amount"> </span><span class="name"><a href="http://www.funkycook.gr/ingredient/alati/">Αλάτι</a></span><em class="notes"></em></li>
<li class="ingredient"><span class="amount">&gt; </span><span class="name"><strong>Για την Γέμιση</strong></span><em class="notes"></em></li>
<li class="ingredient"><span class="amount">300 gr.</span> <span class="name"><a href="http://www.funkycook.gr/ingredient/motsarela/">μοτσαρέλα</a></span><em class="notes"></em></li>
<li class="ingredient"><span class="amount">&gt; </span><span class="name"><strong>Για την Κρέμα</strong></span><em class="notes"></em></li>
<li class="ingredient"><span class="amount">500 ml.</span> <span class="name"><a href="http://www.funkycook.gr/ingredient/gala-fresko/">γάλα φρέσκο</a></span><em class="notes"></em></li>
<li class="ingredient"><span class="amount">4 κουταλιές της σούπας</span> <span class="name"><a href="http://www.funkycook.gr/ingredient/alevri/">αλεύρι</a></span> <em class="notes">για όλες τις χρήσεις</em></li>
<li class="ingredient"><span class="amount">1 κουταλάκι του γλυκού</span> <span class="name"><a href="http://www.funkycook.gr/ingredient/voutiro/">βούτυρο</a></span><em class="notes"></em></li>
<li class="ingredient"><span class="amount">1 </span><span class="name"><a href="http://www.funkycook.gr/ingredient/kroko-avgou/">κρόκο αυγού</a></span><em class="notes"></em></li>
<li class="ingredient"><span class="amount">½ κουταλάκι του γλυκού</span> <span class="name"><a href="http://www.funkycook.gr/ingredient/moschokarido/">μοσχοκάρυδο</a></span><em class="notes"></em></li>
<li class="ingredient"><span class="amount">4-5 κουταλιές της σούπας</span> <span class="name"><a href="http://www.funkycook.gr/ingredient/parmezana-2/">παρμεζάνα</a></span><em class="notes"></em></li>
<li class="ingredient"><span class="amount"> </span><span class="name"><a href="http://www.funkycook.gr/ingredient/alati/">Αλάτι</a></span><em class="notes"></em></li>
<li class="ingredient"><span class="amount">&gt; </span><span class="name"><strong>Επιπλέον θα χρειαστείτε</strong></span><em class="notes"></em></li>
<li class="ingredient"><span class="amount">150 gr.</span> <span class="name"><a href="http://www.funkycook.gr/ingredient/motsarela/">μοτσαρέλα</a></span><em class="notes"></em></li>
<li class="ingredient"><span class="amount">250 ml.</span> <span class="name"><a href="http://www.funkycook.gr/ingredient/gala-fresko/">γάλα φρέσκο</a></span><em class="notes"></em></li>
<li class="ingredient"><span class="amount">150 ml.</span> <span class="name"><a href="http://www.funkycook.gr/ingredient/krema-galaktos/">κρέμα γάλακτος</a></span><em class="notes"></em></li>
<li class="ingredient"><span class="amount">1 κουταλιά της σούπας</span> <span class="name"><a href="http://www.funkycook.gr/ingredient/frigania/">φρυγανιά</a></span> <em class="notes">τριμμένη</em></li>
</ul>
<h3>ΟΔΗΓΙΕΣ</h3>
<ol class="instructions">
<li>Η σάλτσα λαχανικών Σε μία κατσαρόλα σωτάρουμε με ελαόλαδο τα λαχανικά, εκτός από τον μαϊντανό, για 3-4 λεπτά.<br />Προσθέτουμε το κρασί, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το κρασί. </li>
<li>Προσθέτουμε τις ντομάτες, προσεκτικά αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και τον μαϊντανό.<br />Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε την παρμεζάνα.</li>
<li>H κρέμα Βάζουμε το γάλα και το αλεύρι σε μία κατσαρόλα και ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθεί το αλεύρι, προσθέτουμε το αλάτι και το μοσχοκάρυδο.<br />Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα.<br />Κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και μετά από 5΄λεπτά, τον κρόκο.<br />Ανακατεύουμε κατά διαστήματα για να μήν πιάσει κρούστα, μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.</li>
<li>Η συναρμολόγηση<br />Στρώνουμε στο πυρέξ μία στρώση κρέμα, για να μήν κολλήσουν τα λαζάνια. Πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα και καλύπτουμε τον πάτο του πυρέξ με λαζάνια.<br />Ρίχνουμε την μισή ποσότητα σάλτσας και πασπαλίζουμε με την μισή ποσότητα της μοτσαρέλας.</li>
<li>Καλύπτουμε πάλι με λαζάνια και πάλι με σάλτσα και μοτσαρέλα.<br />Τέλος καλύπτουμε με άλλη μία στρώση λαζάνια.<br />Περιχύνουμε με την κρέμα.<br />Περιχύνουμε το το γάλα και την κρέμα γάλακτος.<br />Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και την φρυγανιά.<br />Ψήνουμε στους 180°C μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.</li>
</ol>

Σχετικά άρθρα