Θέλει να «δέσει» τον Μπεργκ

Την πρόθεση να κάνουν νέο συμβόλαιο στον Μάρκους Μπεργκ έχουν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού. Επιθυμία που γεννήθηκε μετά τη σωρεία προτάσεων που δέχθηκε το Τριφύλλι προ τριμήνου για την πώληση του Μπεργκ. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια αναγκαιότητα.

Οι νόμοι της αγοράς επιτάσσουν μια τέτοια κίνηση με τον Σουηδό άσο να πρέπει να ανταμειφθεί με συμβόλαιο που θα περιλαμβάνει μια γενναία αύξηση αποδοχών. Στο τρέχον συμβόλαιο ο Μπεργκ προβλέπεται να εισπράξει 450.000 ευρώ ετησίως και προφανώς στον Παναθηναϊκό έχουν στο μυαλό τους να τον… απομακρύνουν από τα υπόλοιπα «βαριά» συμβόλαια. Οι Πράσινοι κατανοούν ότι μια προσφορά κοντά στο 1 εκατ. ευρώ ετησίως από μια ομάδα καλού πρωταθλήματος, θα αποτελούσε απειλή για το Τριφύλλι. Σκοπεύουν μέσα στους επόμενους μήνες να καλέσουν τον Μπεργκ για να του κάνουν συμβόλαιο με νέες απολαβές, επέκταση χρονικής διάρκειας (το τρέχον λήγει τον Ιούνιο του 2017) αλλά και να συμπεριλάβουν μια ρήτρα αποδέσμευσης.

Μην ξεχνάμε ότι ο Παναθηναϊκός έχει παραχωρήσει σημαντικό ποσοστό μεταπώλησης στο Αμβούργο αλλά και στον ίδιο τον Μπεργκ. Επομένως από την όποια μελλοντική πώλησή του το Τριφύλλι θα βάλει στο ταμείο λίγο πάνω από τα μισά χρήματα της προσφοράς.

Ο Μπεργκ είναι χαρούμενος στον Παναθηναϊκό, η οικογένειά του περνάει όμορφα στην Ελλάδα και γενικώς θα ήθελε να μείνει στο Τριφύλλι για χρόνια. 

Σχετικά άρθρα