Αυτή η ΑΕΚ εκπέμπει υγεία

23 Αυγούστου, Σαββάτο βράδυ, ώρα 20.30. Στις εξέδρες του «Σπύρος Λούης» βρίσκονται τουλάχιστον 30.000 οπαδοί της ΑΕΚ! Δεν είναι ψέμα, δεν είναι υπερβολή. Ρίξτε μία ματιά στα video και στις φωτογραφίες του φιλικού με τη Ρόμα και θα διαπιστώσετε του λόγου το αληθές. Η εκκαθάριση έγραψε 27.612 εισιτήρια! Με τα παιδιά να μπαίνουν δωρεάν στο γήπεδο…

 

Η δίψα του κόσμου της «Ένωσης» είναι άνευ προηγουμένου. Θέλει να δει από κοντά αυτό το νέο που «χτίζεται». «Διψάει» να δει την ομάδα του να παίζει καλό ποδόσφαιρο. Αυτό που επί δεκαετίες ολόκληρες –ακόμα και όταν δεν κατακτούσε τίτλους- ήταν το σήμα κατατεθέν της. Φανταστικό, επιθετικό ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας.

 

Η νέα ΑΕΚ του Τραϊανού Δέλλα στα πρώτα δείγματα γραφής της, θυμίζει ΑΕΚ από τα παλιά. Έρχεται με συνοπτικές διαδικασίες. Με μία ομάδα που έχει έντονο το ελληνικό στοιχείο στις φλέβες της και θέλει να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας ανεξαρτήτως αντιπάλου. Αυτό προσπάθησε να κάνει και κόντρα στη Ρόμα. Το πέτυχε σε ένα πολύ σημαντικό βαθμό.

 

Ωστόσο της λείπει η πείρα της διαχείρισης αυτών των αγώνων. Απολύτως φυσιολογικό. Πέρσι η «Ένωση» αλώνιζε από χωριό σε χωριό και πρόπερσι δεν έπαιζε καν Ευρώπη. Οι μοναδικές «παραστάσεις» κάποιων «κιτρινόμαυρων» από… ευρωπαϊκά φιλικά ήταν αυτό με την Ομόνοια πέρσι και τα φιλικά στην Αγγλία το 2012.

 

Ομάδα επιπέδου Ρόμα, μόνο ο Έλντερ Μπαρμπόσα και Νίκος Γεωργέας έχουν αντιμετωπίσει στο παρελθόν. Παρόλα αυτά, όσοι αγωνίστηκαν κόντρα στους «τζιαλορόσι» (η συντριπτική πλειοψηφία σίγουρα), πήραν πολύ καλό βαθμό. Κόντρα σε μία ομάδα που σε μία εβδομάδα θα ξεκινήσει να τρέχει στον «μαραθώνιο» του καμπιονάτο.

 

Υπάρχουν αρκετά πρόσωπα για να σταθείς αναλύοντας το χθεσινό παιχνίδι. Ωστόσο υπάρχουν τρία που δεν μπορείς να τα αγνοήσεις.

 

1). Πέτρος Μάνταλος. Για πάρτη του οι οπαδοί της ΑΕΚ θα πηγαίνουν στο γήπεδο. Απλός, ουσιαστικός, γρήγορος στη σκέψη και στην εκτέλεση. One touch player. Όσο βρισκόταν στο γήπεδο η ΑΕΚ ήταν ένα επίπεδο πάνω. Όταν αποχώρησε φάνηκε πόσο έλειπε. Τα σαράντα λεπτά που έπαιξε χθες είναι ικανά να του χαρίσουν… μεταγραφή στο εξωτερικό! Αν είχε βάλει και το γκολ με το εντυπωσιακό βολ πλανέ, μπορεί η Ρόμα να τον… έκλεινε από χθες!

 

2). Μιγκέλ Ανχελ Κορδέρο. Ο ορισμός του σύγχρονου αμυντικού χαφ. Έπαιρνε τη μπάλα από τα στόπερ, την προωθούσε με ηρεμία και σιγουριά, έπαιζε κάθετα, έκλεβε πορτοφόλια, μάρκαρε παντού. «Κόφτη» η ΑΕΚ δεν χρειάζεται. Αυτό που παίζει ο Δέλλας κανένας «Γκατούζο» δεν μπορεί να το κάνει. Ο Ισπανός πάλι παίρνει άριστα.

 

3). Δημήτρης Κολοβέτσιος . Ήταν σχεδόν αλάνθαστος. Εξαφάνισε το Ντέστρο, δεν έκανε καμία περιττή ενέργεια, τελείωνε τις φάσεις πριν απειληθεί η εστία της ΑΕΚ. Ήρεμος στο παιχνίδι του προσπάθησε να κατεβάσει τη μπάλα και καθοδηγούσε σωστά τους υπόλοιπους συμπαίκτες του.

 

Η ΑΕΚ έρχεται. Στη Football League δε θα έχει αντίπαλο. Έχει όμως και αδυναμίες. Για παράδειγμα της λείπει ο «killer». Έχει ένα χρόνο μπροστά της για να τον βρει. Φέτος ενδεχομένως να μην τον χρειαστεί. Αλλά στη Super League πρέπει να έχει έναν παίκτη που τη μία ευκαιρία θα την κάνει γκολ…

 

ΥΓ: Αν έλειπε το «ντου» στις καθυστερήσεις του φιλικού όλα θα ήταν τέλεια. Ναι δεν είχε καμία σχέση με αυτό που είχε γίνει με τον Πανθρακικό πριν από δύο και πλέον χρόνια, αλλά έχει καταντήσει κακόγουστη φάρσα.

Σχετικά άρθρα