Νέα ενίσχυση στον Άρη με ΛαΜάρκους Ριντ

Μετά τον Μοχάμεντ Πάσαλιτς και τον Τόρεϊ Τόμας, ο Άρης πρόσθεσε στο δυναμικό του τον ΛαΜάρκους Ριντ, 26χρόνο Αμερικανό περιφερειακό.

Η ανακοίνωση των «κίτρινων» για την μεταγραφή του Ριντ, που τα τελευταία δύο χρόνια έχει αγωνιστεί σε Σουηδία, Βέλγιο και Κύπρο:

«Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. ανακοινώνει την απόκτηση του ΛαΜάρκους Ριντ για την επόμενη σεζόν.

Ο γεννημένος στις 31 Οκτωβρίου του 1988 (1.95μ.) Αμερικανός γκαρντ – φόργουορντ από το Τέξας φοίτησε στο high school Skyline και το 2006, με μέσους όρους 13 πόντων και 9.8 ριμπάουντ, αναδείχτηκε μέλος της δεύτερης καλύτερης πεντάδας της περιφέρειάς του.

Ο Ριντ σπούδασε στο κολέγιο του Τέξας Άρλινγκτον, όπου από χρόνο σε χρόνο ανέβαζε την απόδοσή του. Στην τελευταία σεζόν του, το 2011-12, είχε 17.8 πόντους, 3.7 ριμπάουντ, 1.7 ασίστ και 1 κλέψιμο ανά αγώνα. Οδήγησε την ομάδα του στο ΝΙΤ με ρεκόρ 15-1 και αναδείχτηκε δεύτερος σκόρερ της περιφέρειας Southland Conference και μέλος καλύτερης πεντάδας, όντας και έβδομος στα τρίποντα με 39%

Tο 2012 υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιό του με τη σουηδική LF Basket. Στη Λούλεα μέτρησε 10.7 πόντους, 3.9 ριμπάουντ και 1.3 ασίστ. Στα μέσα της σεζόν μεταπήδησε στη βελγική Άντβερπ όπου είχε 4.7 πόντους και 1.9 ριμπάουντ ανά αγώνα.

Πέρυσι έπαιξε στην κυπριακή ΕΘΑ με 13.9 πόντους, 6.9 ριμπάουντ, 1.4 ασίστ και 1.1 κλεψίματα κατά μέσο όρο».

«Μου είπε τα καλύτερα ο Χάρολντ Έλις»

«Είναι μία νέα πρόκληση στην καριέρα μου και ανυπομονώ γι’ αυτήν, το να είσαι μέλος μιας ιστορικής ομάδας όπως ο Άρης σίγουρα είναι τιμή», τόνισε στις πρώτες δηλώσεις του ως παίκτης των «κίτρινων» ο ΛαΜάρκους Ριντ. Ο 26χρόνος Αμερικανός φόργουορντ είπε ακόμη στην επίσημη ιστοσελίδα του Άρη (arisbc.gr):

«– Πρόλαβες να ενημερωθείς για την Ελλάδα και τον Άρη;

«Συγκέντρωσα κάποιες πληροφορίες για τον Άρη από το ίντερνετ κι όχι μόνο. Είδα σε βίντεο τους φιλάθλους της ομάδας, είναι εκπληκτικοί, με πολύ πάθος και δημιουργούν τρομερή ατμόσφαιρα. Θα είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να αγωνιστώ».

Οι υπόλοιπες πληροφορίες ήρθαν από την Κύπρο;

«Άκουσα αρκετά στην Κύπρο για την Ελλάδα και τον Άρη. Γνωρίζω κάποια πράγματα για το πρωτάθλημα, το οποίο είναι πολύ ανταγωνιστικό κι αυτό είναι καλό για κάθε παίκτη. Όμως είχα και… έξτρα πληροφόρηση. Με προπονεί Χάρολντ Έλις, ο οποίος έπαιξε παλιότερα στον Άρη. Μου είπε τα καλύτερα για την ομάδα, ότι πρόκειται για ένα μεγάλο κλαμπ με μεγάλη ιστορία».

Ποιοι είναι οι στόχοι σου με τον Άρη;

«Θέλω να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της, να κάνω το παιχνίδι μου και να βγάλω τον καλύτερο εαυτό μου στο γήπεδο. Να βοηθήσω στο σκοράρισμα και φυσικά όχι μόνο. Μέσα από την ομαδική επιτυχία, έρχεται και η ατομική».

Τι σου είπε ο κόουτς, Δημήτρης Πρίφτης;

«Αυτό που μου έκανε εξαιρετική εντύπωση είναι το πόσο πολύ με πιστεύει και πόσο σίγουρος είναι για μένα. Μου έδειξε από την αρχή πόσο πιστεύει στις ικανότητές μου και  είμαι χαρούμενος που μου έδωσε να καταλάβω πόσο πολύ με θέλει στην ομάδα. Πιστεύω θα έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία»».

Σχετικά άρθρα