Χρυσό τρίποντο πρεμιέρας Ατρόμητου

Με την ζέστη να είναι αφόρητη και το θερμόμετρο να δείχνει 39 βαθμούς Κελσίου, Ατρόμητος και Πλατανιάς διασταύρωναν τα ξίφη τους στην πρεμιέρα για τις δύο ομάδες στην φετινή Σούπερ Λιγκ. Οι Περιστεριώτες, όπως και οι Κρητικοί, ήθελαν το τρίποντο της νίκη για να ξεκινήσουν ιδανικά την σεζόν. Εκείνοι οι οποίοι τελικά χαμογέλασαν ήταν οι παίκτες του Ατρόμητου, που με το γκολ του Παπάζογλου, πήραν τη νίκη με 1-0.

Α’ ημίχρονο: Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να έχουν τον ελέγχο του αγώνα ωστόσο εκείνοι οι οποίοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ ήταν οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου. Ο Γιαννούλης φεύγει από τα δεξιά στο 20′ και βγάζει την σέντρα στην καρδιά της άμυνας του Πλατανιά και ο Παπαζόγλου με κεφαλιά έκανε το 1-0, αφού πρώτα η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι. Ένα λεπτό αργότερα το σουτ του Ναπολεόνι θα φύγει λίγο έξω. Στο 25′ ο Φυντανίδης θα απειλήσει με απευθείας εκτέλεση φάουλ, λίγο έξω η μπάλα. Ο Ατρόμητος στο τελευταίο πεντάλεπτο είχε τρεις ευκαιρίες να πάει με δύο γκολ διαφορά στα αποδυτήρια ωστόσο δεν τα κατάφερε. Στο 40′ το σουτ του Ναπολεόνι μέσα από την περιοχή θα περάσει λίγο έξω, ενώ στο 43΄ο ίδιος παίχτης θα αναγκάσει τον Περιστερίδη να παραχωρήσει κόρνερ. Από την εκτέλεση του ο Ταυλαρίδης θα πιάσει την κεφαλιά η οποία περνάει άουτ.

Β’ ημίχρονο: Στο δεύτερο μέρος ο Πλατανιάς είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 55′ μετά την κεφαλιά, από εκτέλεση κόρνερ, του Ναζλίδη αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Τσέναμο. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ατρόμητος είχε δοκάρι. Το σουτ του Ναπολεόνι βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι (αυτή τη φορά δεν κατέληξε στα δίχτυα η μπάλα), ο Παπάζογλου πήρε το ριμπάουντ αλλά σούταρε άουτ. Στο 65′ ο Ατρόμητος διαμαρτύρεται για χέρι του Περιστερίδη εκτός περιοχής. Ένα λεπτό αργότερα ο Ναζλίδης κάνει την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, μπλοκάρει ο Τσέναμο. Στο 79′ ο Παπάζογλου και πάλι με κεφαλιά, από το ύψος του πέναλτι, στέλνει την μπάλα λίγο έξω από το τέρμα του Περιστερίδη. Στο 83′ ο Ατρόμητος… ακούμπησε το 2-0 μετά την εκτέλεση κόρνερ του Πίτου Γκαρσία και την κεφαλιά του Ταυλαρίδη, την οποία έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Ναζλίδης. Στο 89′ ο Ατρόμητος θα κερδίσει πέναλτι με ανατροπή του Γεωργίου από τουν Ζουμπουλάκη. Ο Τάτος θα αναλάβει την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών και θα στείλει την μπάλα στο δοκάρι. Στο 91′ ακόμα μία κεφαλιά του Παπάζογλου από κοντά ο οποίος προλαβαίνει την κακή έξοδο του Περιστερίδη, ελάχιστα έξω η μπάλα.

Που κρίθηκε: Στην ψυχολογική άνοδο του Ατρόμητου μετά το γκολ και την πίεση που άσκησε με σκοπό το δεύτερο τέρμα.

Παίχτης από χρυσάφι: Ο Παπάζογλου στο ντεμπούτο με την ομάδα του Ατρόμητου πέτυχε το γκολ της νίκης και χάρισε στην ομάδα του το τρίποντο. Εξαιρετικός ο Ναπολεόνι που ανέβηκε μετά το γκολ και ήταν μπελάς για την άμυνα των Κρητικών ωστόσο ο Παπάζογλου ήταν ο καθοριστικός παίχτης για την ομάδα του Γιώργου Παράσχου.

Η σφυρίχτρα: Καλός σε γενικές γραμμές ο Γιάννης Δελφάκης, ο οποίος ελέγχεται για την φάση στο χέρι του Περιστερίδη, ο οποίος φαίνεται να είναι εκτός περιοχής. Σωστό το πέναλτι που υπέδειξε στο 89′. Δεν καθόρισε το αποτέλεσμα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ατρόμητος: Τσέναμο, Νάστος, Γιαννούλης, Ταυλαρίδης, Παπάζογλου, Φυτανίδης, Δημούτσος, Πίτου Γκαρσία, Μπρίτο (Γεωργίου 67′), Ναπολεόνι (Τάτος 74′), Καραμάνος (Λαζαρίδης 84′).

Πλατανιάς: Περιστερίδης, Αποστολόπουλος, Νέπλιακ (Ζουμπουλάκης 71′), Δημήτρης (Τόρες 81′), Μπανανά, Αγκιλέρα, Μενδρινός, Ναζλίδης, Τσουράκης (Μπεριάν 71′), Γουνδουλάκης.

Σχετικά άρθρα