«Έφυγε» ο λόρδος του Γκάντι και της Τσέλσι

Ο Βρετανός σκηνοθέτης, παραγωγός και ηθοποιός Ρίτσαρντ Ατένμπορο απεβίωσε σε ηλικία 90 ετών. Ηταν ο δημιουργός του Γκάντι αλλά αυτό που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι η σχέση του με την Τσέλσι .
Ο Αντέμπορο πέθανε έπειτα από μακρά ασθένεια. Ίσως το σημαντικότερο έργο του ως σκηνοθέτη να είναι η επική ταινία Γκάντι (1982), η οποία κέρδισε οκτώ βραβεία Όσκαρ, περιλαμβανομένων αυτών της Καλύτερης Ταινίας και της Καλύτερης σκηνοθεσίας, ενώ είχε παίξει ρόλους σε πολλά φιλμ, περιλαμβανομένης και της ταινίας επιστημονικής φαντασίας Jurassic Park.
Στα τέλη της της δεκαετίας του 1940, το πάθος του νεαρού Richard Attenborough για της Τσέλσι ήταν πραγματικά απίστευτο. Κάτοικος του δυτικού Λονδίνου, έκανε προπήνηση με τους παίκτες της Τσέλσι για ένα δεκαπενθήμερο, προκειμένου να βελτιώσει τη φυσική του κατάσταση εν όψει της ταινίας Brighton Rock, της οποίας ήταν ο πρωταγωνιστής.
Εγινε φίλος με τον Tommy Lawton, τον αμυντικό μέσο της ομάδας. Υπήγρξε ένας από τους πιο φανατικούς φίλους της ομάδας με μόνιμη παρουσία στο Stamford Bridge. Μάλιστα αρκετοί αστ’έρες βρέθηκαν στο γήπεδο ως προσκεκλημένοι του όπως Laurence Olivier, ο Steve McQueen, John Wayne, John Mills και Frank Sinatra.
Ο ρόλος στην ομάδας άλλαξε όταν έγινε διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος και μέλος της διοίκησης στις αρχές της δεκαετίας του 1970.
Μετά από μια δεκαετία θεωρήθηκλε ο άνθρωπος που γλίτωσε από προβλήματα την Τσέλσι. Με τις επαφές του και τις γνωριμίες του δεν επέτρεψε οι μετοχές να περάσουν σε χέρια ανθρώπων που δεν είχαν την ικανότητα να διοικήσουν την ομάδα.
Την περίοδο των γυρισμάτων του Γκάντι έμεινε στο εξωτερικό για μεγάλο χρονικό διάστημα και φυσικά έχασε πολλούς αγώνες. Ανταμείφθηκε από τον σύλλογο καθώς έγινε επίτιμος αντιπρόεδρος αρχικά και το 2008 έγινε ο μόνιμος επίτιμος πρόεδρος της ομάδας
Παρέλαβε την τιμητική πλακε΄τα και για να δείξει πόσο σημαντικό ήταν αυτό για τον ίδιο είπε ότι στην βιβλιοθήκη θα μπει εκεί που μέχρι τώρα βρισκόταν στο βραείο Όσκαρ για την ταινία Γκάντι.
Αφιέρωσε χρόνο και ενέργεια για την βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων για τους οπαδούς με ειδικές ανάγκες.

Σχετικά άρθρα