Γράμμα πικρίας και αγάπης από Ντι Μαρία

Ένα νέο κεφάλαιο στην ποδοσφαιρική καριέρα του Άνχελ Ντι Μαρία άνοιξε με την μεταγραφή του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά λίγο μετά τις υπογραφές με τους «κόκκινους διαβόλους» δεν… ξέχασε την Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Αργεντινός άσος με γράμμα του, γεμάτο… πικρία, αλλά και αγάπη για την «βασίλισσα» θέλησε να αποχαιρετήσει τον κόσμο της πρώην ομάδας του, αναφέροντας πως δεν ήταν δική του επιθυμία η αποχώρηση από τους πρωταθλητές Ευρώπης! Αυτό αναφέρει μάλιστα στον τίτλο του γράμματος, αφήνοντας αιχμές για κάποιους απ’ τους ανθρώπους των «μερένχες» για τον τρόπο που του φέρθηκαν τους τελευταίους μήνες.

Αναλυτικά ο Αργεντινός αστέρας γράφει στο γράμμα…

«Δεν ήταν ποτέ επιθυμία μου να φύγω»

«Αγαπημένοι φίλοι της Ρεάλ

Ο κύκλος μου στη Ρεάλ Μαδρίτης έφτασε στο τέλος του. Είναι απίθανο να γράψω μέσα σε λίγες γραμμές όλα όσα έζησα, αλλά θέλω μέσω αυτού του γράμματος να σας πω πως νιώθω αυτή τη στιγμή. Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια, είχα την τιμή να φορέσω αυτή τη φανέλα και αισθάνομαι μόνο περηφάνια για όσα πετύχαμε με τους συμπαίκτες μου.

Δυστυχώς σήμερα πρέπει να φύγω, αλλά θέλω να σας ξεκαθαρίσω πως αυτό δεν ήταν επιθυμία μου. Όπως κάθε άνθρωπος που δουλεύει, ανέκαθεν ήθελα να προοδεύω. Αφότου κερδίσαμε το δέκατο Τσάμπιονς Λιγκ, πήγα στο Παγκόσμιο Κύπελλο με την ελπίδα πως θα μου προταθεί νέο συμβόλαιο, το οποίο ποτέ δεν ήρθε. Πολλά λόγια και ψέματα ειπώθηκαν. Ήθελαν να το παρουσιάσουν πως ήταν δική μου επιθυμία να αποχωρήσω, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Δυστυχώς δεν είμαι σαν τους άλλους. Το μόνο που ζήτησα ήταν να υπάρχει δικαιοσύνη. Ποτέ δεν υπήρξε θέμα με τις απολαβές μου. Ελπίζω να βελτιωθώ στη Γιουνάιτεντ, σε μια απ’ τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου, όπου ελπίζω να γράψω ιστορία.

Ήμουν πολύ τυχερός που συνεργάστηκα με φανταστικούς παίκτες που ήταν ακόμα καλύτεροι φίλοι. Αυτό ήταν το κλειδί για το Τσάμπιονς Λιγκ. Θέλω να απολογηθώ για τις στιγμές που ήμουν λάθος, είτε εντός, είτε εκτός γηπέδου. Ποτέ δεν ήθελα να βλάψω κανέναν. Ίδρωσα για τη φανέλα της Ρεάλ κάθε φορά που αγωνιζόμουν, σα να είναι το τελευταίο μου παιχνίδι. Πάντα έδινα τον καλύτερό μου εαυτό.

Θέλω να ευχαριστήσω την Ισπανία για όλα όσα μου προσέφερε και πιο συγκεκριμένα που… επέτρεψε στην κόρη μου να έρθει στον κόσμο. Πάντα θα έχω στην καρδιά μου τους ανθρώπους της κλινικής όπου γεννήθηκε. Η γυναίκα μου, εγώ, η κόρη μου θα είμαστε για πάντα ευγνώμονες. Ευχαριστώ και τους συμπαίκτες μου που με στήριζαν και στις καλές και στις άσχημες στιγμές, καθώς και όλους τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκα όλα αυτά τα χρόνια στη Ρεάλ, με τους οποίους ελπίζω να συνεχίσουμε να ‘χουμε μια εξαιρετική σχέση.

Ελπίζω η Ρεάλ Μαδρίτης να ‘χει μια σπουδαία χρονιά και να πετύχουν τους στόχους τους που έχουν θέσει για τη νέα σεζόν. Θα θυμάμαι για πάντα στο Σούπερ Καπ όταν πήδηξα μέσα στο Μπερναμπέου και έλαβα τεράστια αγάπη απ’ τους οπαδούς. Σας ευχαριστώ. Έχω ανατριχιάσει, δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερο αντίο…

Ζήτω η Ρεάλ! Για πάντα!»

Σχετικά άρθρα