Ο πιλότος – ποδοσφαιριστής που απέτρεψε την καταστροφή

Η εκπαίδευση και η ψυχραιμία που επέδειξε στην κρίσιμη στιγμή, συνέβαλαν ώστε ο πιλότος της Π.Α. που υπηρετεί στην 116 ΠΜ του Αράξου και το πρωί της Τρίτης πετούσε με ένα Α7 Corsair στην περιοχή της Κομοτηνής, να σώσει τον εαυτό του, αλλά και ανυποψίαστους πολίτες, αποφεύγοντας μία τραγωδία μεγάλων διαστάσεων.

Υπό αιδευκρίνιστες συνθήκες, ο 28χρονος Σπύρος Σώζος, φαίνεται πως έχασε τον έλεγχο του αεροσκάφους, αλλά κατάφερε να το απομακρύνει από την κατοικημένη περιοχή και στη συνέχεια να το εγκαταλείψει και ο ίδιος, δευτερόλεπτα προτού το αεροσκάφος συντριβεί στο έδαφος.

Όπως έγινε γνωστό το αεροσκάφος μετείχε σε άσκηση. Ο πιλότος γλίτωσε με μικροτραυματισμούς και μεταφέρθηκε σε στρατιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας, ωστόσο ακόμα πιο σημαντικό είναι πως πέτυχε να μην ρισκάρει την ζωή κανενός ανυποψίαστου πολίτη, γεγονός για το οποίο δέχτηκε το τηλεφώνημα και τα συγχαρητήρια του υπουργού Άμυνας, Δ. Αβραμόπουλου.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την 116 Πτέρυγα Μάχης του Αράξου, όπου υπηρετεί ο 28χρονος πιλότος, ο οποίος είναι ιδιαίτερα γνωστός στην αθλητική οικογένεια της Αχαΐας, καθώς είναι ποδοσφαιριστής στην ομάδα του Πολύτεκνου. Μάλιστα όπως βλέπετε και στον τελευταίο αγώνα του πολύτεκνου είχε πετύχει 3 από τα 8 γκολ της ομάδας.

Μάλιστα, με το άκουσμα της είδησης οι άνθρωποι του Πολύτεκνου ανησύχησαν αφού γνώριζαν ότι ο επιθετικός της ομάδας τους βρισκόταν εκεί.

Πηγή: dete.gr

Σχετικά άρθρα