Ο στόπερ -τερματοφύλακας που «καθάρισε» της Στεάουα (video)

Σκόραρε εύστοχα σε πέναλτι, έπιασε άλλα δύο και έστειλε τη Λουντογκόρετς στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν είναι τερματοφύλακας αλλά είναι ο Ρουμάνος που απέκλεισε τη Στεάουα.
Ο λόγος για τον στόπερ της Λουντογκόρετς, Κόσμιν Μότσι, ο οποίος έγινε για τις ανάγκες του αγώνα με την Στεάουα τερματοφύλακας όταν στο 119 αποβλήθηκε ο βασικός πορτιέρο της ομάδας του και είχαν γίνει καιοι τρεις αλλαγές.
Με τοιν Μότσι στα γκολπόστο πήγαν οι Βούλγαροι στη διαδικασία των πέναλτι καθώς είχε ισοαφαρίσει το 1-0 υπέρ των Ρουμάνων του πρώτου πρώτου αγώνα με βολέ του Βάντερσον στο 90′.
Στο 119′ οι Βούλγαροι τον Βλάντισλαβ Στογιάνοφ να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Κι ενώ οι γηπεδούχοι είχαν κάνει ήδη τις τρεις αλλαγές, και στον εναπομείναντα χρόνο το σκορ δεν άλλαξε ο 30χρονος αμυντικός Κόσμιν Μότσι πήρε την ευθύνη να υπερασπιστεί την εστία της Λουντογκόρετς,
Πρώτα, όμως, ο Μότσι άνοιξε τον χορό των εκτελέσεων, ευστοχώντας στο πρώτο πέναλτι για τους γηπεδούχους και στη συνέχεια έκανε το θαύμα του. Φορώντας τη φανέλα του αναπληρωματικού τερματοφύλακα, αρχικά έπιασε το 2ο κατά σειρά πέναλτι της Στεάουα, που εκτέλεσε ο Πιρβουλέσκου κι έπειτα το 7ο, του Ράπα, χαρίζοντας στη Λουντογκόρετς μια ιστορική πρόκριση στους ομίλους του Champions League με 6-5 στα πέναλτι.
Ο Μότσι πήγε στη Λουντογκόρετς το καλοκαίρι του 2012 από την Διναμό Βουκουρεστίου και στον πρώτο αγώνα είχε δεχθεί τις έντονες αποδοκιμασίες των οπαδών της Στέαουα.

Σχετικά άρθρα