Σκουμπρί στον Φούρνο Πικάντικο

<ul class="recipe-details">
<li><strong>ΜΕΡΙΔΕΣ:</strong> <span class="yield">1 (4 Servings)</span></li>
<li class="clear_items"></li>
<li><strong>ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:</strong> <span class="preptime">15 mins</span></li>
<li><strong>ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ:</strong> <span class="cooktime">45 mins</span></li>
<li><strong>ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ:</strong> <span class="duration">60 mins</span></li>
</ul>
<p class="summary">Ένα μεζεδάκι πικάντικο με την σαλτσούλα του, το σκορδάκι του και τα μυρωδικά του… όνειρο!</p>
<p class="summary">Γράφει η food blogger Eυα Μονοχάρη (<a href="http://www.funkycook.gr/skoumpri-ston-fourno-pikantiko/">www.funkycook.gr</a>)</p>
<h3>ΥΛΙΚΑ</h3>
<ul class="ingredients">
<li class="ingredient"><span class="amount">500 gr.</span> <span class="name"><a href="http://www.funkycook.gr/ingredient/skoumpri/">σκουμπρί</a></span><em class="notes"></em></li>
<li class="ingredient"><span class="amount">4 σκελίδες</span> <span class="name"><a href="http://www.funkycook.gr/ingredient/skordo/">σκόρδο</a></span><em class="notes"></em></li>
<li class="ingredient"><span class="amount">1 κουταλιά της σούπας</span> <span class="name"><a href="http://www.funkycook.gr/ingredient/tomatopelte/">τοματοπελτέ</a></span> <em class="notes">γεμάτη</em></li>
<li class="ingredient"><span class="amount">1 κουταλιά της σούπας</span> <span class="name"><a href="http://www.funkycook.gr/ingredient/xidi/">ξύδι</a></span><em class="notes"></em></li>
<li class="ingredient"><span class="amount">½ κουταλάκι του γλυκού</span> <span class="name"><a href="http://www.funkycook.gr/ingredient/zachari/">ζάχαρη</a></span><em class="notes"></em></li>
<li class="ingredient"><span class="amount">2 </span><span class="name"><a href="http://www.funkycook.gr/ingredient/piperies-toursi/">πιπεριές τουρσί</a></span> <em class="notes">καυτερές</em></li>
<li class="ingredient"><span class="amount"> </span><span class="name"><a href="http://www.funkycook.gr/ingredient/eleolado/">Ελαιόλαδο</a></span><em class="notes"></em></li>
<li class="ingredient"><span class="amount"> </span><span class="name"><a href="http://www.funkycook.gr/ingredient/thimari/">Θυμάρι</a></span><em class="notes"></em></li>
<li class="ingredient"><span class="amount"> </span><span class="name"><a href="http://www.funkycook.gr/ingredient/rigani/">Ρίγανη</a></span><em class="notes"></em></li>
<li class="ingredient"><span class="amount"> </span><span class="name"><a href="http://www.funkycook.gr/ingredient/tampasko/">Ταμπάσκο</a></span><em class="notes"></em></li>
<li class="ingredient"><span class="amount"> </span><span class="name"><a href="http://www.funkycook.gr/ingredient/freskottrimmeno-piperi/">Φρεσκοττριμμένο πιπέρι</a></span><em class="notes"></em></li>
<li class="ingredient"><span class="amount"> </span><span class="name"><a href="http://www.funkycook.gr/ingredient/alati/">Αλάτι</a></span><em class="notes"></em></li>
</ul>
<h3>ΟΔΗΓΙΕΣ</h3>
<ol class="instructions">
<li>Καθαρίζουμε τα σκουμπράκια,κόβουμε το κεφάλι και καθαρίζουμε το εντεράκι.<br />Πλένουμε καλά και αφήνουμε να στραγγίσουν. Απλώνουμε τα ψαράκια με την σειρά σε ένα ταψάκι.</li>
<li>Κόβουμε τα σκόρδα σε φετούλες, προσθέτουμε την ντομάτα διαλυμένη σε 1 ποτήρι νερού μαζί με την ζάχαρη και το ξύδι, το ελαιόλαδο, τα μυρωδικά, το αλοτοπίπερο και τις πιπεριές.</li>
<li>Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς Κελσίου,μέχρι να σωθούν τα υγρά και να δέσει η σάλτσα.</li>
</ol>

Σχετικά άρθρα