Ταξίδι στην Σουηδία για Ολυμπιακό

Η πρωταθλήτρια Σουηδίας,Μάλμε, πέφτει πάνω στον Ολυμπιακό, με τις αξιόλογες εμφανίσεις της στις διεθνής διοργανώσεις. Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να υποτιμήσει την Μάλμε αφού έχει αφήσει έξω την Ρεντ Μπουλ Ζάλτσμπουργκ. Εκείνο το οποίο πιθανώς να φοβίζει είναι το ταξίδι στην Σουηδία και οι πολικές θερμοκρασίες.

Ταυτότητα

Έτος ίδρυσης: 24/02/1910
Έδρα: Σουίντμπανκ Στάντιουμ (24.000 χωρητικότητα)
Προπονητής: Χέκαν Γιέπσον
Τίτλοι: 17 πρωταθλήματα Σουηδίας
14 Κύπελλα Σουηδίας
1 Σούπερ Καπ
Χρώματα: Μπλε-Άσπρο
Παρατσούκλι: Ντι Μπλε

Προϊστορία:

Έχει 14 εμφανίσεις στο Κύπελλο πρωταθλητριών και άλλες τόσες στο UEFA . Μάλιστα έχει φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1979 εκεί που ηττήθηκε με 1-0 από την Νότινχαμ. Έχει κατακτήσει 17 φορές το πρωτάθλημα Σουηδίας, με τελευταία την περσινή. 14 φορές έχει σηκώσει το Κύπελλο Σουηδίας, με τελευταία το 1989. Είναι η τρίτη ομάδα, πίσω από ΑΪΚ Στοκχόλμης και Γκέτεμποργκ που έχει τις περισσότερες παρουσίες στο πρωτάθλημα Σουηδίας. Από την Μάλμε ξεκίνησε την καριέρα του ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.

Τι έχει κάνει φέτος:

Βρίσκεται στην πρώτη θέση του Σουηδικού πρωταθλήματος, με 14 νίκες, 6 ισοπαλίες και μόλις μία ήττα. Έχει 7 βαθμούς διαφορά από την δεύτερη ΑΪΚ Στοκχόλμης. Ξεκίνησε την περιπέτεια της στο Τσάμπιονς Λιγκ από τον δεύτερο προκριματικό γύρο αποκλείοντας την Βέντσπιλς. Στον τρίτο προκριματικό κατάφερε δύσκολα να αφήσει εκτός την Σπάρτα Πράγας με σύνολο τερμάτων 4-4. Στα πλεί οφ έπεσε πάνω στην Ρεντ Μπουλ Ζάλτσμπουργκ την οποία άφησε έξω με το εντυπωσιακό 3-0 στην έδρας της, παρά την ήττα με 2-1 εκτός.

Τι έκανε πέρυσι:

Κατέκτησε το πρωτάθλημα Σουηδίας με 5 βαθμούς διαφορά από την δεύτερη ΑΪΚ Στοκχόλμης. 19 νίκες, 6 ισοπαλίες και 5 ήττες ήταν ο απολογισμός για την πρωταθλήτρια Μάλμε. Στην Ευρώπη αγωνίστηκε στο Europa League όπου και έφτασε μέχρι τον τρίτο προκριματικό όταν και αποκλείστηκε από την Σουόνσι.

Ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Μολίν, Όλσεν, Αζίκοβιτς
Αμυντικοί: Κόντσα, Χελάντερ, Ρικαρντίνιο, Κονάτε, Τινερχόλμ, Χάμαρ, Γιόχανσον
Μέσοι: Χάλστι, Μόλινς, Κρον, Ρακίπ, Σιμπίσκι, Αντού, Θερν, Ναζαρί, Φορσμπέργκ, Γιόχανσον
Επιθετικοί: Έρικσον, Μάρκους Ρόζεμπεργκ, Θελίν, Μεχμετί

Σχετικά άρθρα