«Έδειξαν σεβασμό στον Μπεργκ»

Απόλυτα ικανοποιημένος με την ενέργεια των παικτών του στον πανηγυρισμό στο πρώτο γκολ να αφιερώσουν την επιτυχία στον Μάρκους Μπεργκ, έδειξε ο Γιάννης Αναστασίου στη συνέντευξη Τύπου.

«Ήρθαμε με σκοπό να εξασφαλίσουμε την πρόκριση. Δεν ξεκινήσαμε καθόλου καλά τα πρώτα 25-30 λεπτά, όμως στη συνέχεια αλλάξαμε τη διάταξη και τον σχηματισμό μας και ακολούθως ισορροπήσαμε και ελέγξαμε το παιχνίδι. Ήταν θέμα χρόνου να πετύχουμε το γκολ, διότι η Μίντιλαντ είναι επιρρεπής πίσω και με την ταχύτητά μας ήταν δεδομένο ότι θα βάζαμε γκολ. Ο Ατζαγκούν δεν το σημείωσε, αλλά πετύχαμε ένα υπέροχο γκολ από στημένο με τον Νάνο, ενώ και η αντίδρασή μας μετά το 1-1 ήταν εξαιρετική. Ήταν πολύ σημαντικό το γκολ για τον Βίκτωρα (σ.σ. Κλωναρίδη) και την ψυχολογία του μετά τον τραυματισμό του και το χρειαζόταν πολύ. Βάσει της εικόνας μας και στα δύο ματς δικαίως προκριθήκαμε και είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι προκριθήκαμε για την ομάδα. Έχουμε πολλά νέα παιδιά από την ακαδημία μας και θέλουμε να κρατάμε την ομάδα σε υψηλό επίπεδο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και παράλληλα να βάζουμε μέσα Έλληνες παίκτες από την ακαδημία μας, οι οποίοι θα αποτελέσουν και το μέλλον μας».

Ακολούθησαν ερωτήσεις.

-Πόσο σημαντικό για την ψυχολογία της ομάδας η πρόκριση στο Europa League και τι μπορούμε να περιμένουμε στη συνέχεια της διοργάνωσης, στους ομίλους; Επίσης, είδατε ατομικά κάποια κέρδη από κάποιους παίκτες;

«Είναι όντως πολύ σημαντικό για την ομάδα ότι προκριθήκαμε. Ενα χρόνο μετά την προσπάθεια που ξεκινήσαμε, εξασφαλίσαμε την πρόκρισή μας στους ομίλους του Europa. Ολο αυτό είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα, αλλά και τα ίδια τα παιδιά. Η πορεία μας στην Ευρώπη πιστεύω πως στη συνέχεια θα είναι πολύ καλύτερη. Τα παιδιά έχουν μεγάλες δυνατότητες και πολλά να δώσουν ακόμη. Τώρα βρίσκουμε ρυθμό και είμαι πολύ ικανοποιημένος από την εξέλιξη και την προσπάθεια των παιδιών.

Παίκτες όπως ο Ρισβάνης που έπαιξε απόψε πρώτη φορά στην Ευρώπη, ο Δώνης, ο Λαγός, ο Κλωναρίδης, είναι πολύ σημαντικοί και παιδιά που εξελίσσονται και η πορεία τους εάν συνεχίσουν έτσι θα είναι ακόμη καλύτερη και για τον Παναθηναϊκό, αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο».

-Το πρώτο 20λεπτο είχατε προβλήματα, μετά ισορροπήσατε το ματς. Τι είπατε στους παίκτες σας για να ελέγξουν το ρυθμό; Κι επίσης πως σας φάνηκε η αντίδραση της ομάδας;

«Η εικόνα μας όπως είπα, στο ξεκίνημα δεν ήταν αυτή που θέλαμε. Είχαμε πολλά προβλήματα με τους ακραίους της Μίντιλαντ. Δεν είχαμε καλές συνεργασίες εκεί. Μετά την εσωτερική αλλαγή, ισορροπήσαμε και μετά δίκαια φτάσαμε στη νίκη. Έχω ξαναπεί πως αυτή η ομάδα όταν τη ζορίζεις αντιδράει θετικά. Έχω εμπιστοσύνη στα παιδιά και όσο περνάει ο καιρός, τόσο καλύτεροι θα γινόμαστε».

-Αυτή η αντίδραση της ομάδας και η αφιέρωση στον Μπεργκ, μετά το 1-0, κάτι δείχνει πάντως…

«Είχαμε πει από πέρσι, πως πρώτος στόχος μας είναι να γίνουμε ομάδα σε όλα τα επίπεδα. Και το κλίμα που έχουμε στα αποδυτήρια είναι κάτι που συναντάς δύσκολα σε μεγάλες ομάδες. Η αντίδραση των παιδιών δείχνει σεβασμό στον άνθρωπο και τον συνάδελφο Μπεργκ. Κατά βάθος ήξερα ότι θα έχουν ετοιμάσει κάτι για τον Μπεργκ. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, όπως τους είπα στα αποδυτήρια, αυτό που πρέπει να δούμε πλέον είναι το ματς της Κυριακής. Την Κυριακή πρέπει να παρουσιαστούμε πολύ πιο δημιουργικοί και να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί στο ελληνικό πρωτάθλημα».

 

Σχετικά άρθρα