Φτιάξτε μόνοι σας τη μοναδική σαλάτα του Καίσαρα

<ul class="resizable">
<li>
<div class="list_title">Για τη σαλάτα</div>
<div class="list_content">
<ul>
<li>260 γρ. μαρούλι, χοντροκομμένο στο χέρι</li>
<li>240 γρ. γαλλική σαλάτα, χοντροκομμένη στο χέρι</li>
<li>150 γρ. βινεγκρέτ «σίζαρ»</li>
<li>40 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη</li>
<li>10 γρ. αντζούγια</li>
<li>40 γρ. κρουτόν</li>
<li>10 γρ. τραγανή παρμεζάνα</li>
<li>20 γρ. φλοίδες παρμεζάνας</li>
</ul>
</div>
</li>
<li>
<div class="list_title">Για τη βινεγκρέτ «σίζαρ»</div>
<div class="list_content">
<ul>
<li>10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο</li>
<li>15 γρ. κρεμμύδι εσαλότ, ψιλοκομμένο</li>
<li>15 γρ. ξίδι λευκού κρασιού</li>
<li>15 γρ. μουστάρδα με κόκκους</li>
<li>5 γρ. χυμό λεμόνι</li>
<li>10 γρ. νερό</li>
<li>30 γρ. κρόκο αυγού</li>
<li>100 γρ. ελαιόλαδο</li>
<li>100 γρ. ηλιέλαιο</li>
<li>Αλάτι</li>
<li>
<h4>ΕΚΤΕΛΕΣΗ</h4>
<strong>Για τη σαλάτα</strong>
<p>Σ' ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από τα κρουτόν και τις φλοίδες της παρμεζάνας.</p>
<p>Αλατίζουμε και σερβίρουμε, προσθέτοντας από πάνω τις φλοίδες και τα κρουτόν.</p>
<strong>Για τη βινεγκρέτ «σίζαρ»</strong>
<p>Σε μια κανάτα αναμειγνύουμε τα δύο είδη λαδιού.</p>
<p>Σε μια μπασίνα ρίχνουμε τον κρόκο του αυγού μαζί με το νερό και το ξίδι και ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα πάνω σε μπεν μαρί, μέχρι το μείγμα να φτάσει στους 73 C.</p>
<p>Αποσύρουμε την μπασίνα από το μπεν μαρί και μεταφέρουμε το μείγμα του αυγού στον κάδο του μπλέντερ.</p>
<p>Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το λάδι, και αλέθουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.</p>
<p>Προσθέτουμε το λάδι σιγά σιγά στην αρχή, σχεδόν σταγόνα-σταγόνα, και εφόσον αρχίσει να πήζει η σάλτσα με συνεχή ροή.</p>
<p>Αλατίζουμε και διατηρούμε στο ψυγείο.</p>
</li>
<li></li>
</ul>
</div>
</li>
</ul>

Σχετικά άρθρα