«Πράσινη» νίκη με θετικό πρόσημο

«Το πρόσημο σίγουρα είναι θετικό», δήλωσε ο Τζούσεπ Μπεροκάλ μετά την νίκη του Παναθηναϊκού επί του Απόλλωνα Πάτρας με 58-54 στον πρώτο φιλικό αγώνα των «πρασίνων» για την νέα σεζόν, που έγινε στο Καρπενήσι.

Στην φιλική αναμέτρηση δεν αγωνίστηκε ο Δημήτρης Διαμαντίδης . Ο αρχηγός αισθάνθηκε κάποιες μικροενοχλήσεις στο γόνατο και κρίθηκε σκόπιμο να μην επιβαρυνθεί. Απών επίσης ήταν και ο Γιώργος Παπαγιάννης που επέστρεψε από την Αθήνα όπου και υπεβλήθη σε ιατρικές εξετάσεις (βρήκαν καθαρές) λόγω ενοχλήσεων στον προσαγωγό και θα συνεχίσει ακολουθώντας ατομικό πρόγραμμα. Μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας των τεσσάρων δεκαλέπτων ακολούθησε ένα προπονητικό δεκάλεπτο (22-10) προκειμένου να πάρουν χρόνο συμμετοχής όλοι οι παίκτες των δύο ομάδων όπως συνηθίζεται σε αγώνες προετοιμασίας.

Πρώτος σκόρερ για τον «εξάστερο» ήταν ο ΝτεΜάρκους Νέλσον και για τους «Φρουρούς της Αχαΐας» ο Μπράντον Πεν.

«Ήταν ένα παιχνίδι προετοιμασίας», δήλωσε ο Μπεροκάλ, ο άμεσος συνεργάτης του Ντούσκο Ιβάνοβιτς στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού και εξήγησε: «Μετά από τέσσερις συνεχόμενες προπονήσεις με πάρα πολλή ένταση θέλαμε να δούμε κάποια πράγματα. Παίξαμε χωρίς τον Διαμαντίδη που είχε ενοχλήσεις στο γόνατό του και αποφασίσαμε να τον αφήσουμε εκτός για να μην τον πιέσουμε. Στόχος μας ήταν να παίξουν όλοι και να δούμε σε συνθήκες αγώνα κάποια πράγματα που δουλεύουμε στις προπονήσεις σε άμυνα και επίθεση. Στην άμυνα είδαμε κάποια καλά πράγματα, με φυσιολογικά λάθη αλλά και στην επίθεση προσπαθήσαμε να παίξουμε γρήγορα. Σημαντικό επίσης πως δεν είχαμε τραυματίες».

«Το πρόσημο σίγουρα είναι θετικό», τόνισε ο Ισπανός προπονητής και πρόσθεσε: «Παίξαμε ένα ακόμα δεκάλεπτο για να παίξουν όλοι οι παίκτες και οι νέοι έδειξαν ότι μπορούν να βοηθήσουν αλλά και να τους βοηθήσουμε».

Τα δεκάλεπτα: 17-11, 31-26, 45-36, 58-54

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Χαραλαμπόπουλος 3 (1), Σλότερ 6, Μποχωρίδης 5, Γιάνκοβιτς 7, Φώτσης 11 (2), Νέλσον 13, Παππάς 2, Μαυροκεφαλίδης 7, Διαμαντάκος, Μπατίστα 4, Κόνιαρης.

ΑΠΟΛΛΩΝ Π.: Μαστρογιαννόπουλος, Αργυρόπουλος 2, Κον 3 (1), Πεν 13, Φιτζπάτρικ 2, Πολυδωρόπουλος, Μπατής 5 (1), Σπυράκης, Πελεκούδας, Μολφέτας 6 (2), Νιφόρας, Οικονομόπουλος, Σκορδίλης 11, Γκάλογουει 12 (1).

Σχετικά άρθρα