Ευ«X»αριστημένοι και οι δύο στην Κομοτηνή

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρα μια ισοπαλία απέναντι σε έναν καλύτερο Πανθρακικό και μπορεί να θεωρηθεί κερδισμένος του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλά, οι γηπεδούχοι συνέχισαν καλύτερα… τελικά και οι δύο έφυγαν με έναν βαθμό από το γήπεδο.

Α’ ημίχρονο: Καλός στο ξεκίνημα του αγώνα ο ΠΑΣ Γιάννινα, φλέρταρε με το γκολ στο 3ο λεπτό με το οριζόντιο δοκάρι σε σουτ του Τσουκαλά. Ο Πανθρακικός απάντησε στα δοκάρια με αυτό του Πέρεθ στο 8’. Οι γηπεδούχοι όσο περνούσε η ώρα πήραν την πρωτοβουλία όμως στο 23’ ο Βελλίδης σταμάτησε τον Ιγκόρ που προσπάθησε να σκοράρει με κεφαλιά. Οι φιλοξενούμενοι απενάληθαν στο προσκήνιο και στο 32’ προηγήθηκαν με το πλασέ του Ακόστα . Ο Βελλίδης σταμάτησε και πάλι τους γηπεδούχους με την απόκρουσή του στο 38’ σε κεφαλιά του Σερφά.

Β’ ημίχρονο: Το σκηνικό άλλαξε αρκετά στην επανάληψη καθώς οι γηπεδούχοι απέκτησαν φρεσκάδα στην επίθεση κι αυτό χάρη στην είσοδο του Τζάνη. Ο Ιγκόρ άγγιξε την ισοφάριση στο 54’ και ο Τζάνης την πέτυχε στο 57’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ.   Ο ΠΑΣ είχε για λίγο… φλύαρη υπεροχή, όμως ο Πανθρακικός έχασε τη μεγάλη ευκαιρία με το Ιγκόρ στο 79ο λεπτό γιοα να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Που κρίθηκε: Η είσοδος του Τζάνη στο δεύτερο ημίχρονο ήταν αυτή που άλλαξε τις ισορροπίες στον αγώνα και έδωσε στους Θρακιώτες την ευκαιρία να ισοφαρίσουν. Διότι έως το σημείο αυτό τους έλειπε η επιθετική διάθεση ακόμα και στο διάστημα που είχεν την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Παίκτης χρυσάφι: Η επιλογή θα πρέπει να γίνει ανάμεσα στον Τζάνη και τον Βελλίδη. Οι περισσότεροι θα επέλεγαν τον πρώτο διότι σκόραρε και γενικά άλλαξε την εικόνα του αγώνα. Όμως ο Βελλίδης με την απόκρουση στην κεφαλιά του Σερφά, κράτησε το 0-1 στο ημίχρονο. Σε διαφορετική περίπτωση ίσως τα πράγματα να ήταν πιο δύσκολα για την ομάδα του.    

Σφυρίχτρα: Μετά το τέλος του αγώνα είναι βέβαιο ότι ελάχιστοι θα γνωρίζουν ότι διαιτητής ήταν ο Αλέξανδρος Αρετόπουλος. Δεν είχε δύσκολο έργο και γι’ αυτό ουδείς θα ασχοληθεί μαζί του.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: (Άκης Μάντζιος): Φερνάντες, Παπαγεωργίου, Πέρεθ (80’ Αράμπα), Μεχία, Ντιγκινί (73’ Κάσες), Σερφά, Εμπό, Μπαϊκαρα, Χρήστου (46’ Τζάνης), Ποτουρίδης, Ιγκόρ
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Ντάσιος, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Στρούνα, Λίλα, Τσουκαλάς (82’ Μπέριος), Γιάκος, Ακόστα (87’ Κρητικός), Κοροβέσης, Ίλιτς (90’ Μανιάς).

Σχετικά άρθρα