Ιστορική νίκη για την Καλλονή

Η Καλλονή επιβλήθηκε 2-0 του Εργοτέλη στο πρώτο ματς της Super League που έδωσε στη φυσική της έδρα, μπροστά σε 3.000 φιλάθλους. Σκόρερ ο Καλτσάς στο 43′ και στο 89′ ο Γιορέντε.

Α’ Ημίχρονο

Μπροστά στο κοινό της η Καλλονή κατάφερε να ξεπεράσει γρήγορα το άγχος και στη συνέχεια πήρε τα ηνία του αγώνα και έλεγξε τον ρυθμό, με τον Εργοτέλη να προσπαθεί να απειλήσει με γρήγορες αντεπιθέσεις.

Το σκορ άνοιξε στο 43ο λεπτό όταν ο Καλτσάς με μακρινό σουτ κρέμασε τον Τσέρνι για να κάνει το 1-0. Το γκολ αυτό έδωσε την ψυχολογική τόνωση που επιζητούσαν οι γηπεδούχου ενόψει του δεύτερου ημιχρόνου.

Β’ Ημίχρονο

Στο δεύτερο μέρος η Καλλονή διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων και έψαξε ένα δεύτερο γκολ. Στο 78ο του αγώνα ο Μέγι είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον Ζαχαριάδη και άφησε τον Εργοτέλη με 10 παίκτες. Η ομάδα της Μυτιλήνης εκμεταλλεύτηκε την υπεροχή και στο 89ο λεπτό ο Γιορέντε με λόμπα από το ύψος της περιοχής νίκησε για δεύτερη φορά τον Τσέρνι, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

Που κρίθηκε

Ουσιαστικά το παιχνίδι κρίθηκε στο πρώτο γκολ της Καλλονής. Το τέρμα του Καλτσά επιτεύχθηκε σε καθοριστικό σημείο για την εξέλιξη του αγώνα, δίνοντας στην ομάδα του ό,τι χρειαζόταν για να απαλλαχτεί από κάθε βάρος στην ανάπαυλα.

Παίκτης από “χρυσάφι”

Ο Νίκος Καλτσάς πέτυχε ένα υπέροχο τέρμα, ενώ η παρουσία του στο παιχνίδι ήταν καθοριστική, αφού δημιούργησε αρκετά ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα.

Η “σφυρίχτρα”

Ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης δεν είχε πολύ δύσκολες φάσεις να διαχειριστεί. Ο Μέγι έδωσε δικαιώματα με τα μαρκαρίσματά του και ανάγκασε τον Έλληνα ρέφερι να τον αποβάλει.

Οι συνθέσεις:

Καλλονή (Μαντζουράκης): Χογκ, Βαλιός, Αναστασιάδης, Αντέτζο, Ναβάρο (65’ Μίνγκας), Γιορέντε (89’ Χωριανόπουλος), Κεϊτά, Λεοζίνιο, Καλτσάς, Μανούσος (82’ Πιπίνης), Χουάνμα

Εργοτέλης (Φεράντο):Τσέρνι, Χαντί, Μεγί, Φιντέλεφ, Πίτσος, Κοζορώνης, Τζανακάκης, Γιουσούφ (46’ Χαντί) , Χαλκιαδάκης, Άλαν Ντα Σίλβα (73’ Παμλίδης), Καζναφέρης (87’Σαϊνατί)

Σχετικά άρθρα