4 στα 4 η Αϊντχόφεν

 

Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Europa League, Αϊντχόφεν ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι με την Φίτεσε καθώς επικράτησε με 2-0 εντός έδρας.

Η Άϊντχόφεν πιέστηκε αρκετά στο πρώτο μέρος από τους φιλοξενούμενους, ωστόσο είχε τρεις ευκαιρίες στα τελευταία λεπτά για να ανοίξει το σκορ. Η μεγαλύτερη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου ήταν όταν το σουτ του Μέμφις Ντεπάι σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Φελτχάιζεν.

Στο δεύτερο ημίχρονο το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, ο Λουκ Ντε Γιονγκ, στο 49 κατάφερε να ανοίξει το σκορ με το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα. Η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω με τις δύο ομάδες να προσφέρουν όμορφο θέαμα. Η Αϊντχόφεν έχασε κάποιες ευκαιρίες για γκολ και παραλίγο να το πληρώσει στο 74 όταν ο Λαμπιάντ σημάδεψε το δοκάρι. Η Φίτεσε πίεσε και άλλο στο τελευταίο δεκάλεπτο, τη στιγμή που οι γηπεδούχοι έδειχναν να μένουν από ενέργεια.

Σε μια ξαφνική αντεπίθεση της Αϊντχόφεν στο 90 ο Ντε Γιόνγκ βρέθηκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα αλλά ο Φελτχάιζεν κατάφερε να αποκρούσει σε κόρνερ. Τελικά το 2-0 έγινε ένα λεπτό αργότερα από τον Μάχερ, που πήρε το ριμπάουντ μετά από απόκριση του Φελτχάιζεν σε προσπάθεια του Ντεπάι.

Ντεμπούτο πραγματοποίησε και ο Μεξικανός Αντρές Γκουαρδάδο που θέλει ακόμα χρόνο προσαρμογής στο ολλανδικό πρωτάθλημα.

Αϊντχόφεν: Ζουτ, Μπρένετ, Μπρούμα, Ρέκικ, Βίλεμς, Βαϊνάλντουμ, Γκουαρδάδο, Μάχερ, Νάρσινγκ, Ντε Γιονγκ, Ντεπάι.

Σχετικά άρθρα