Είχε Βάργκας και νίκησε η Δομινικανή Δημοκρατία

Την δεύτερη νίκη σε 3 αγώνες πέτυχε η Δομινικανή Δημοκρατία απέναντι στην Φινλανδία με 74-68. Πιο ψύχραιμοι ήταν στο τέλος οι παίκτες τις Δομινικανής Δημοκρατίας και έφτασαν, έχοντας παίξει καλύτερα στην καθοριστική αυτή νίκη.

Αναγνωριστικό ήταν κυρίως το πρώτο δεκάλεπτο και με τις ομάδες να είναι διστακτικές. Οι Φινλανδοί, κατά βάση με τον Κοπόνεν, ο οποίος αγωνίστηκε 16:30, στο πρώτο μέρος, έβρισκαν επιθετικές λύσεις. Από την άλλη μεριά οι παίκτες της ομάδας της Δομινικανής Δημοκρατίας είχαν επιθετικές λύσεις κυρίως με Γκαρσία. Στο ημίχρονο οι Φινλανδοί ήταν πίσω με 32-41.

Στην τρίτη περίοδο ο Βάργκας πήρε μπροστά και η Δομινικανή Δημοκρατία θα είχε διευρύνει την διαφορά, την οποία είχε χτίσει στο δεύτερο δεκάλεπτο, αν ο Κοϊβίστο δεν ευστοχούσε σε τρίποντα στα 5 δεύτερα πριν τη λήξη.

Στα 4:33 πριν το τέλος, και ενώ το μομέντουμ ήταν για τους Φινλανδούς, με το σκορ να είναι στο 59-64, η Δομινικανή Δημοκρατία είδε τον ηγέτη της, Γκαρσία, ο οποίος γύρισε το πόδι του, να αποχωρεί υποβασταζόμενος. Αυτό ωστόσο δεν κράτησε πολύ αφού ένα λεπτό αργότερο επέστρεψε (πιθανώς να έχει πάθει διάστρεμμα), χωρίς όμως να πατάει καλά το πόδι του. Η Φινλανδία με συνεχόμενα τρίποντα του Κοπόνεν μείωσε στους 3 πόντους, αλλά οι παίκτες τις Δομινικανής Δημοκρατίας πήραν δύο αμυντικά ριμπάουντ τα οποία αποδείχθηκαν καθοριστικά. Τελικό αποτέλεσμα 74-68.

Καλύτερος ο Κοπόνεν για τους Φινλανδούς με 23 πόντους ενώ Βάργκας και Γκαρσία ήταν οι καλύτεροι για τους νικητές με 18 και 16 πόντους αντίστοιχα. Καθοριστικό σημείο στην έκβαση του αγώνα ήταν τα ριμπάουντ που κατέβασαν οι παίκτες της Δομινικανής Δημοκρατίας (49 έναντι 28) και έτσι τα 23 λάθη τους (9 είχε η Φινλανδία) δεν κόστισαν στους νικητές.

Τα δεκάλεπτα: 15-16, 32-41, 50-60, 68-74

Φινλανδία: Κοϊβίστο 8, Μέρφι 3, Μούρινεν 4, Χαφ 7, Λι 8, Σαλίν 3, Κότι 2, Κόπονεν 23, Νούτινεν, Μότολα 3, Λέχτο, Ράνικο 7

Δομινικανή Δημοκρατία: Σόσα 2, Φορτούνα 7, Κονάντο 1, Λιζ 3, Σαντάν, Γκαρσία 16, Φελντέινε 10, Βάργκας 18, Σάντσες 2, Μπάεζ 12, Ραμόν 1, Μαρτίνεζ 2

Σχετικά άρθρα