Κι αν πάρει παίκτη ; Δεν παίζει Ευρώπη

Από την στιγμή που δεν πήρε ξένο παίκτη έως την λήξη της μεταγραφικής περιόδου ο ΠΑΟΚ και χθες «κλείδωσε» η λίστα με τα ονόματα των παικτών που έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν στο Γιουρόπα Λίγκ, είναι υποχρεωμένος να πορευτεί με όσους έχει δηλώσει στο ρόστερ.

Και στους έξι αγώνες των ομίλων του Γιουρόπα Λίγκ ο Δικέφαλος του Βορρά θα αγωνιστεί με τους παίκτες που ήδη ανήκαν στην ομάδα, τους ξένους που αποκτήθηκαν και στον Δημήτρη Παπαδόπουλο που προστέθηκε στο «παρά πέντε» στην ομάδα. Ακόμη κι αν αποκτήσει ελεύθερο παίκτη από σήμερα πρακτικά έως τις 12 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τους κανονισμούς της UEFA δεν έχει δικαίωμα να τον δηλώσει και να τον χρησιμοποιήσει στην Ευρώπη. Μπορεί, εφόσον φυσικά αποκτήσει παίκτη, να τον χρησιμοποιήσει στην επόμενη φάση, αυτή των «32» αρκεί βεβαίως να προκριθεί ο ΠΑΟΚ από την διαδικασία των ομίλων.

Επομένως, εάν και εφόσον αποκτήσει ο ΠΑΟΚ ελεύθερο παίκτη στο δεκαήμερο που ακολουθεί, τότε αυτός θα έχει το δικαίωμα να παίξει μόνο στις ελληνικές διοργανώσεις. Όπως γίνεται αντιληπτό, αυτό το γεγονός, μειώνει στο ελάχιστο τις πιθανότητες για να κάνει ο ΠΑΟΚ μία πολύ καλή μεταγραφή. Μπορεί να πάρει έναν παίκτη, όχι όμως πρώτο όνομα. Είναι φανερό πως η όποια σοβαρή προσθήκη, θα γίνει από τον Ιανουάριο, ανάλογα με τα κενά.

Σχετικά άρθρα