Ποιες τροφές προκαλούν αέρια;

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;"><strong>Ρωτά η αναγνώστρια μας Ειρήνη Φ.</strong></span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Γεια σας είμαι 20 χρονών . θα ήθελα να με βοηθήσετε σχετικά με το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου. Υποφέρω από φουσκώματα και πόνους. Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω;</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;"><strong>Απαντάει ο Γαστρεντερολόγος Απόστολος Πουλάκης</strong></span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;"> </span><br /><span style="font-size: small;">Έχοντας ως δεδομένο πως η διάγνωση του Ευερέθιστου Εντέρου έχει τεθεί από ειδικό και δεν είναι απλά μια προσωπική εκτίμηση, θα σας πρότεινα για αρχή ορισμένες διαιτητικές τροποποιήσεις δηλ. αποφυγή των «αεριογόνων» τροφών όπως τα αναψυκτικά, οι τσίχλες, τα αμυλώδη, τα κρεμμύδια, όσπρια, σέλινο, καρότο, λαχανάκια Βρυξελλών από τα λαχανικά και από τα φρούτα τις μπανάνες, τα βερύκοκα, τις σταφίδες. Η άσκηση καθώς και η λήψη πολλών αλλά μικρών γευμάτων, η καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας θα σας βοηθήσουν. Και αν με τις μικρές αυτές αλλαγές δεν δείτε καλυτέρευση τότε καλό είναι να συμβουλευτείτε έναν ειδικό για περαιτέρω έλεγχο και ενδεχομένως τη χρήση κάποιου φαρμακευτικού σκευάσματος όπως των προσροφητικών αερίων ή των προβιωτικών.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span><br /></span></p>

Σχετικά άρθρα