Νίκος Βουδούρης

Ο Νίκος Βουδούρης είναι παιδίατρος – νεογνολόγος και αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών και έκανε την διδακτορική του διατριβή στον «Νεοιπποκρατισμό» (αναβίωση του πνεύματος του Ιπποκράτη, δεδομένα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σήμερα).

Πήρε ειδικότητα Παιδιατρικής στην Πανεπιστημιακή Κλινική στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγ. Σοφία» και ήταν συνεργάτης της κλινικής για τα πρόωρα παιδιά. Υπότροφος του Baylor College στο Huston. Εργάσθηκε στη μονάδα νεογνών του Μαιευτηρίου «ΗΡΑ», στο Μαιευτήριο «ΜΗΤΕΡΑ».

Σήμερα είναι με την ειδικότητα του Παιδιάτρου-Νεογνολόγου στο Μαιευτήριο «ΙΑΣΩ». Έχει κάνει πολλές δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξένα περιοδικά και έχει συμμετάσχει σε ελληνικά και ξένα συνέδρια με παιδιατρικά και κοινωνικού περιεχομένου θέματα. Πήρε το Χωρέμειο Βραβείο για τις ερευνητικές του εργασίες πάνω στα παιδιά με λευχαιμία.

Είναι ταμίας στην Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία, μέλος στη «Societe Internationalle d’ Histoire de la Medicine», της Ελληνικής Εταιρίας Ιστορίας, Κοινωνιολογίας και Φιλοσοφίας των Ιατρικών Επιστημών, διατέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ.

Νίκος Βουδούρης
Παιδίατρος – Νεογνολόγος

Σχετικά άρθρα