Νίκη με Ρούνεϊ για την Αγγλία (video)

Η Αγγλία νίκησε με 1-0 την Νορβηγία στο φιλικό που έγινε στο «Γουέμπλεϊ» και το γκολ πέτυχε ο Γουέιν Ρούνεϊ, νέος αρχηγός των «τριών λιονταριών» με πέναλτι στο 68’. Δεν είχαν καλό πρόσωπο οι γηπεδούχοι, παίζοντας και με νέα πρόσωπα. Για τους φιλοξενούμενους αγωνίστηκε σε όλο τον αγώνα το… παιδί-θαύμα, ο πιτσιρικάς Ομάρ Ελαμπντελαουί!

Η Αγγλία εν όψει των προκριματικών του EURO 2016, δεν έθαλψε με την απόδοσή της, μπροστά σε περίπου 40.000 θεατές (τους λιγότερους απ’ το 2007 στο «Γουέμπλεϊ», σύμφωνα με τον αγγλικό Τύπο)…
Τα «τρία λιοντάρια», που είχαν και πολλά νέα πρόσωπα, έδειξαν περισσότερη διάθεση από τους αντιπάλους τους, κυρίως λόγω των Στέρλινγκ και Στάριτζ! Μία φάση είχε η Νορβηγία (ακολουθεί και για τους Σκανδιναβούς παιχνίδι για τα προκριματικά του EURO 2016), αλλά είπε «όχι» ο Χαρτ.

Στο δεύτερο μέρος η Αγγλία είχε καλύτερη εικόνα, αλλά στο 50’ η Νορβηγία έφτασε κοντά στο γκολ, μόνο που και πάλι… έβγαλε ο τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Σίτι. Στο 68′ ο Στέρλινγκ ανατράπηκε απ’ τον Ελαμπντελαουί και ο Ρούνεϊ εκτέλεσε εύστοχα…

Οι συνθέσεις…
ΑΓΓΛΙΑ: Χαρτ, Στόουνς (81′ Τσέιμπερς), Κέιχιλ (84′ Τζαγκιέλκα), Φιλ Τζόουνς, Μπέινς, Χέντερσον, Γουίλσιρ (69′ Ντελφ), Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν (69′ Μίλνερ), Στέρλινγκ, Ρούνεϊ (70′ Γουέλμπεκ), Στάριτζ (89′ Λάμπερτ).
ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Νάιλαντ, Ελαμπντελαουί, Νόρντβεϊτ, Φόρεν, Λίνες (36′ Φλο), Σκιέλμπρεντ (69′ Μοχαμέντ Ελιουνουσί), Γιόχανσεν, Ίτεργκαρντ Γένσεν (88′ Μόρτεν Πέντερσεν), Ντέλι (57′ Κόνραντσεν), Κινγκ (76′ Νίλσεν), Ταρίκ Ελιουνουσί (78′ Όλα Καμαρά).

Σχετικά άρθρα