Φυτανίδης: «Μας πλήγωσε ο αποκλεισμός» (video)

Ο Σωκράτης Φυτανίδης μίλησε στην ΟΠΑΠ TV για τη καριέρα του, τον Ατρόμητο και την χαμένη του ευκαιρία να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι δηλώσεις του: 

Για την μακροχρόνια παραμονή στις ομάδες που αγωνίζεται: «Είναι όμορφο να βρίσκεσαι πολλά χρόνια σε μια ομάδα. Πολλές φορές οι αλλαγές δημιουργούν σκαμπανεβάσματα. Μέχρι τώρα δεν είχα αυτό το πρόβλημα. Είναι θετικό να βρίσκεται ένας ποδοσφαιριστής στα ίδια αποδυτήρια. Του δίνει τη δυνατότητα να δουλεύει, να βελτιώνεται, να γνωρίζει καλά τις συνθήκες και τον χώρο εργασίας, οπότε έχεις περισσότερα πλεονεκτήματα απέναντι σε ποδοσφαιριστές που αλλάζουν κάθε σεζόν ομάδα».

Για την μεταγραφή στον ΑΠΟΕΛ που δεν έγινε: «Είναι μεγάλος στόχος και φιλοδοξία κάθε ποδοσφαιριστή να αγωνιστεί σε μεγάλες διοργανώσεις. Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι μια από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις στον πλανήτη. Ο Ατρόμητος όμως είναι αυτός που έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Εγώ έχω συμβόλαιο με την ομάδα μου».

Για τον αποκλεισμό από τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ: «Τα τρία τελευταία χρόνια η ομάδα μας έχει φθάσει πολύ κοντά στο να προκριθεί στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Να πετύχει το όνειρό της, να μεγαλώσει ως ομάδα. Δεν σας κρύβω ότι αυτός είναι ένας μελλοντικός στόχος που έχουμε θέσει τα τελευταία χρόνια. Δυστυχώς δεν τα έχουμε καταφέρει μέχρι στιγμής. Ο εφετινός αποκλεισμός ήταν οδυνηρός για όλους. Ήταν μια δύσκολη στιγμή. Τα προηγούμενα χρόνια μπορεί να αποκλειστήκαμε από δύο μεγάλες ομάδες, κάτι που ήταν φυσιολογικό. Το να αποκλείεσαι από τη Νιούκαστλ ή την Αλκμάαρ είναι εντελώς διαφορετικό από το να αποκλειστείς από μια ομάδα η οποία σε καμία περίπτωση δεν είναι μεγαλύτερη από μας . Θα έλεγα ότι είναι πολλά σκαλοπάτια πιο κάτω. Δυστυχώς όμως η απόδοσή μας κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα, δεν είμαστε αυτοί που έπρεπε στον αγωνιστικό χώρο και ήρθε αυτός ο οδυνηρός αποκλεισμός που μας δημιούργησε αρκετά προβλήματα εκείνο το διάστημα που ευτυχώς όμως στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος δείχνουμε να τον έχουμε ξεπεράσει. Να τον αφήνουμε πίσω».

Για σύγκριση Αστέρα Τρίπολης και Ατρομήτου: «Και οι δύο ομάδες στηρίζονται στη καλή διοίκηση και στον πολύ καλό προγραμματισμό. Η οικονομική επιφάνεια και των δύο ομάδων είναι τέτοια που δίνει τη δυνατότητα στον εκάστοτε τεχνικό διευθυντή η προπονητή να κάνει το πλάνο του και να προσπαθεί να δημιουργήσει μια ισχυρή ομάδα. Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα προσπαθεί να τα φέρει η κάθε ομάδα σε επίπεδο τέτοιο που να εκμηδενίσει τα λάθη που μπορεί να γίνουν σε κάθε σεζόν και να ισχυροποιήσει ακόμα περισσότερα τα θετικά στοιχεία τα οποία διαθέτει. Δεν είναι τυχαίο ότι και οι δύο ομάδες τα τελευταία χρόνια έχουν φτάσει σε τελικούς Κυπέλλου, έχουν καλές πορείες στο πρωτάθλημα, παίζουν κάθε χρόνο στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ και τους δίνεται η δυνατότητα να παίξουν σε ευρωπαϊκά παιχνίδια και να μεγαλώσουν οι σύλλογοι. Οι συνθήκες που δίνουν στους ποδοσφαιριστές τους είναι τέτοιες που το μόνο που σκέφτεται ο ποδοσφαιριστής τους είναι το πώς θα βελτιωθεί, πως θα δουλέψει απερίσπαστος. Διαθέτουν ισχυρή διοίκηση και καλό προγραμματισμό».

Σχετικά άρθρα