Ο «ισολογισμός» στο τερέν…

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης προχώρησε σε λεπτομερή ανάλυση της μεταγραφικής δραστηριότητας του Ολυμπιακού στο φετινό καλοκαίρι και υπενθύμισε τον τρόπο με τον οποίο έχει επιλέξει να λειτουργεί ο σύλλογος στη διεθνή αγορά και σε επιχειρηματικό πλάνο, καθώς – όπως συμβαίνει κάθε χρόνο στις αρχές της σεζόν – ανοίγει μια μεγάλη εσωτερική ερυθρόλευκη κουβέντα σχετικά με το ποιοί και πόσοι ήρθαν, ποιοί και πόσοι έφυγαν, πόσο κόστισαν, πόσα εισπράχθηκαν κ.ο.κ. 
 
Τα αποτελέσματα αυτών των ετών ηγεσίας του κ. Μαρινάκη στον Ολυμπιακό είναι προφανώς θετικά για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας, τους τίτλους στην Ελλάδα, τις διακρίσεις στην Ευρώπη, την οικονομική κατάσταση της εταιρείας, το κοινωνικό έργο του συλλόγου, όπως και την πρόοδο στη διεθνή απήχηση που έχει το όνομα του Ολυμπιακού σε κάθε τομέα. 
 
Οι αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας ήταν πολλές, με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού να αναλύει κάθε περίπτωση και να επεξηγεί το πλάνο δράσης με βάση τα όσα ισχύουν στη διεθνή ποδοσφαιρική αγορά, τόσο στο οικονομικό κομμάτι όσο και στο καθαρά ποδοσφαιρικό.
 
Ο Ολυμπιακός ακολουθεί ένα μοντέλο εξεύρεσης και αξιοποίησης νέων ποδοσφαιριστών, δίνοντας πολύ μεγάλο βάρος στον τομέα των Ακαδημιών και του σκάουτιγκ, με διαρκείς επενδύσεις σε ποδοσφαιριστές, εκπαιδευτικό προσωπικό και στελέχη. Έχοντας «ματώσει» πολύ τα πρώτα χρόνια για την εξυγίανση της εταιρείας, ο Μαρινάκης ηγείται πλέον μιας στρατηγικής που αποτελεί τον μοντέρνο τρόπο λειτουργίας των ευρωπαϊκών κλαμπ. 
 
Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού επιχείρησε με απλά λόγια και με στοιχεία να κάνει κατανοητό ότι το κλαμπ θα συνεχίσει να εμπιστεύεται το ελληνικό στοιχείο για την επάνδρωση του ρόστερ του, όπως και να σκανάρει κάθε ενδιαφέρουσα περίπτωση αλλοδαπών ταλέντων διευρύνοντας με συνεργασίες τύπου-Γκαλέτι το χώρο δράσης του. 
 
Αποφεύγοντας εντυπωσιασμούς α λα Ροναλντίνιο, σεβόμενος τις απαιτήσεις των σύγχρονων προπονητών ποδοσφαίρου για «νιάτα και ταχύτητα», αλλά προφανώς ενισχύοντας την ομάδα κάθε χρόνο με περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που φέρνουν μαζί τους εμπειρία και γεμίζουν την εξέδρα. Είτε είναι ο Σαβιόλα, ο Αμπιντάλ, ο Αφελάι κλπ. 
 
Το θέμα είναι ότι, όπως κάθε χρόνο, τα πάντα θα κριθούν στο γήπεδο. Η ομάδα με την πορεία της στις εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις θα κάνει τους προσεχείς μήνες αυτές τις συζητήσεις και τους προβληματισμούς… μακρινό παρελθόν, είτε θα τις επαναφέρει στην επικαιρότητα…
 
Όποιος όμως δεν βλέπει-κατανοεί-αισθάνεται ότι ο Ολυμπιακός πορεύεται εδώ και χρόνια με προοπτική και (κυρίως στις μέρες μας) με διοικητική ασφάλεια, έχει σοβαρό θέμα… Πριν από κάθε γκρίνια ή ένσταση, μια ματιά τριγύρω δεν βλάπτει…

Σχετικά άρθρα