«Γιαουρτλού» στο τηγάνι

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title"><strong><span style="font-size: small;">Υλικά</span></strong></div>
<div class="main_text">
<ul>
<li><span style="font-size: small;">800 γρ. φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου, σε κύβους των 3 – 4 εκ.</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες και ελαφρώς κοπανισμένες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">4 – 5 ντοματάκια του κουτιού, χοντροκομμένα, ή 2 μέτριες φρέσκες ντομάτες ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες (με το ζουμί τους, αλλά χωρίς πολλά σπόρια)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">70 ml ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό</span></li>
<li><span style="font-size: small;">3 κουτ. σούπας ούζο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1½ κουτ. σούπας ανάμεικτες πάπρικες (γλυκιά, πικάντικη και καπνιστή. Αν δεν έχουμε κάποιο από αυτά τα είδη, χρησιμοποιούμε αυτά που διαθέτουμε)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">τα φύλλα από 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span style="font-size: small;"><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> 4</span></div>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"><span style="font-size: small;"><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 15΄</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Μαγείρεμα</span> περίπου 13΄</span></span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span style="font-size: small;"><strong><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Εκτέλεση</span></span></strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong></strong>Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το κοτόπουλο, τις πάπρικες, το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε για να αναμειχθούν τα υλικά. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά, να μαριναριστεί το κοτόπουλο.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα το χρειαστούμε.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι, κατά προτίμηση αντικολλητικό, σε δυνατή φωτιά και, μόλις κάψει, ρίχνουμε το μείγμα του κοτόπουλου από το μπολ. Αλατίζουμε και σοτάρουμε για περίπου 4 – 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το ούζο και μετά από 2 λεπτά ρίχνουμε την ντομάτα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 λεπτά ή μέχρι η ντομάτα να μαλακώσει και να βγάλει τα υγρά της. Αν οι ντομάτες δεν είναι πολύ ζουμερές, προσθέτουμε 1 – 2 κουτ. σούπας νερό. Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για άλλα 4 – 5 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να δέσει ελαφρώς η σάλτσα. Αν κατά το μαγείρεμα σωθούν νωρίς τα υγρά, προσθέτουμε ελάχιστο νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά, πετάμε τα σκόρδα, αφήνουμε για περίπου 2 – 3 λεπτά να κρυώσει ελαφρώς το φαγητό, ώστε να μην «κόψει» το γιαούρτι, ρίχνουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε με ζεστές πίτες για σουβλάκι ή τραγανές αραβικές πίτες (ψημένες στο φούρνο, για να γίνουν τραγανές) και πατάτες τηγανητές.</span></p>
<p> </p>
<p><span style="font-size: small;">Δοκιμάστε επίσης:</span></p>
<p><span style="color: #0000ff; font-size: small;"><a href="/146593/giaoyrtloy-kempamp-me-teleia-saltsa-ezme" target="_blank"><span style="color: #0000ff;">Γιαουρτλού κεμπάμπ με σάλτσα εζμέ!</span></a></span></p>
<p><span style="color: #0000ff; font-size: small;"><a href="/143007/garides-me-ntomatinia-laim-kai-paprika" target="_blank"><span style="color: #0000ff;">Γαρίδες με ντοματίνια, λάιμ και πάπρικα!</span></a></span></p>
</div>

Σχετικά άρθρα