Στη Ρώμη για το Ευρωπαϊκό της Όστια η Εθνική Νέων Γυναικών

Αναχωρεί αύριο Σάββατο 6/9 για τη Ρώμη η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης Νέων Γυναικών προκειμένου να μετάσχει στο αντίστοιχο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα γίνει στο προάστιο Όστια της αιώνιας πόλης από τις 7 έως τις 14 Σεπτεμβρίου.
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Μορφέσης έχει επιλέξει 13 αθλήτριες για τη συγκεκριμένη αποστολή. Είναι οι: Χρυσή Διαμαντοπούλου, Στεφανία Τερεφού, Βάσω Πλευρίτου, Μαρία Σώρα, Ελευθερία Πλευρίτου, Μιχαέλα – Βασιλική Καλογεράκου, Βιργινία – Παναγιώτα Νιαρχάκου, Νικολέτα Ελευθεριάδου, Μαρία Ντάσιου, Ιωάννα Χυδηριώτη, Στεφανία Χαραλαμπίδου, Ελένη Ξενάκη, Ιωάννα Χαραλαμπίδου.
Την ομάδα συνοδεύουν, εκτός από τον Γιώργο Μορφέση, ο συνεργάτης του Στέφανος Λέανδρος, η φυσικοθεραπεύτρια Έφη Βούλγαρη και η Βάσω Γαρελίδη, μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ και έφορος της ομάδας, ως αρχηγός αποστολής. Στην Όστια θα βρεθούν ακόμα ο διεθνής διαιτητής Νίκος Μπουδραμής που θα σφυρίξει στους αγώνες, καθώς και οι Λάκης Τσαντάς και Κυριάκος Νανούσης που θα παραστούν ως μέλη της Τεχνικής και της Ιατρικής επιτροπής υδατοσφαίρισης της LEN αντίστοιχα.
Η Εθνική μας ομάδα είναι στον Β’ Όμιλο με αντιπάλους τις Σλοβακία, Μ. Βρετανία και Πορτογαλία. Οι άλλοι τρεις Όμιλοι: Α’ Όμιλος: Ολλανδία, Ουγγαρία, Ισραήλ. Γ’ Όμιλος: Ιταλία, Ουκρανία, Ελβετία. Δ’ Όμιλος: Ισπανία, Ρωσία, Τουρκία, Σερβία.
Το πρόγραμμα των αγώνων της ελληνικής ομάδας στον Β’ Όμιλο (ώρες Ιταλίας):
Κυριακή 7/9: 14.00 Ελλάδα – Μ. Βρετανία. Δευτέρα 8/9: 14.00 Ελλάδα – Σλοβακία. Τρίτη 9/9: 18.30 Ελλάδα – Πορτογαλία.
Ο 1ος από κάθε όμιλο προκρίνεται απευθείας στην 8άδα (προημιτελικά). Ο 2ος και ο 3ος δίνουν αγώνες χιαστί με τον 3ο και τον 2ο άλλου ομίλου αντίστοιχα (2Α-3Γ, 2Γ-3Α, 2Β-3Δ, 2Δ-3Β) για πρόκριση στην 8άδα, στις 10/9. Στις 11/9 γίνονται οι προημιτελικοί, στις 13/9 οι ημιτελικοί και στις 14/9 ο μεγάλος και ο μικρός τελικός, καθώς και οι αγώνες κατάταξης.

Σχετικά άρθρα