«Να νικήσουμε σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ»

Ένα ξεκίνημα δύσκολα αλλά σημαντικό για την Εθνική ομάδα όπως επισήμαναν εν όψει του αγώνα με τη Ρουμανία ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος και ο Ορέστης Καρνέζης

Παπασταθόπουλος: «Είμαστε σε καλή κατάσταση. Σίγουρα κάθε αρχή και δύσκολη. Έχουν αλλάξει πολλά. Θέλουμε να ξεκινήσουμε νίκη και αν ξεκινήσουμε καλά θα είναι και πιο εύκολη η συνέχεια εμάς. Εμείς έχουμε αλλάξει πολλά. Έχει έρθει ένα νέας προπονητή, σταμάτησαν κάποιοι μεγάλοι παίκτες. Η συνταγή παραμένει ίδια. Σε κάθε ματς δίνουμε τον καλύτερο εαυτό και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και με τη Ρουμανία».

Καρνέζης: «Είναι μια καινούργια αρχή με ένα νέο προπονητικό τιμ. Είχαμε πολύ λίγο χρόνο για να προετοιμαστούμε και πρέπει να ξεκινήσουμε με νίκη Έχουμε καλή ομάδα με καλούς και έμπειρους παίκτες και θεωρώ πώς να νικήσουμε στο πρώτο ματς θα μας δώσει καλή ψυχολογία και αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Είναι μια καινούργια διοργάνωση. Είναι πρώτο ματς, παίζουμε στην έδρα μας, χωρίς κόσμο. Μπορεί και οι δύο ομάδες να μην είναι στην καλύτερή τους φάση αγωνιστικά αλλά πρέπει να κοιτάξουμε την δική μας ομάδα και να ξεκινήσουμε με νίκη».

Για τη Ρουμανία και τις πιθανότητες πρόκρισής της:

Παπασταθόπουλος: «Η Ρουμανία είναι πολύ καλή ομάδα. Τη σεβόμαστε αλλά θέλουμε και πιστεύουμε πως θα προκριθούμε εμείς».
Καρνέζης: «Η Ρουμανία αξίζει σεβασμό. Έχει παίκτες υψηλού επιπέδου. Θέλουμε να τερματίσουμε πρώτοι στον όμιλο και από εκεί και πέρα της ευχόμαστε να προκριθεί και αυτή».

Για την αγωνιστική ετοιμότητα:

Παπασταθόπουλος: «Σίγουρα όταν δεν έχει ματς στα πόδια σου και δεν έχει το ρυθμό μπορεί να είναι αρνητικό. Όμως για εμάς αυτό που είναι πιο αρνητικό είναι ότι δεν θα έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας. Η απουσία του κόσμου είναι ο παράγοντας που μπορεί να μας επηρεάσει».
Καρνέζης: «Καμία ομάδα δεν είναι έτοιμη αυτή την περίοδο. Όμως εκεί φαίνονται οι μεγάλες ομάδες να δείξουμε συγκέντρωση, να μην μας επηρεάσει το γεγονός ότι θα παίξουμε χωρίς τον κόσμο μας και να πάρουμε τη νίκη».

Για τον Μαρικά και τον Μαξίμ:
Παπασταθόπουλος: «Είναι παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Και οι δύο είναι πολύ επικίνδυνοι, θέλουν την ανάλογη προσοχή και έχουν αποδείξει πως αξίζουν να βρίσκονται εκεί που βρίσκονται και τους σεβόμαστε απόλυτα».

Η βάση της Εθνικής είναι η άμυνα;Παπασταθόπουλος: «Όταν έχεις καλή άμυνα τουλάχιστον παίρνεις κάτι. Αλλά από εκεί και πέρα αν δεν βάζεις γκολ δεν κάνεις επιτυχίες. Οπότε το σύνολο είναι αυτό που κάνει τη διαφορά».

Για το γεγονός ότι η Εθνική προέρχεται από την επιτυχία του Μουντιάλ αλλά και για το γεγονός ότι πριν μερικούς μήνες απέκλεισε την Ρουμανία:  Καρνέζης: «Όταν έχει επιτυχίες και νικηφόρα αποτέλεσμα σου δίνουν αυτοπεποίθηση και ψυχολογία. Αλλά δεν πρέπει να μείνουμε σε αυτά. Πρέπει να δούμε από εδώ και πέρα τι γίνεται. Πρέπει να δείξουμε προσοχή και να είναι οδηγός μας τα δύο προηγούμενα ματς με τη Ρουμανία.

Παπασταθόπουλος: «Μπορεί να είναι και παγίδα αυτό. Το κάθε ματς κερδίζεται στο γήπεδο. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Ξεκινάει μια νέα περίοδος και το παρελθόν δεν μετράει. Μας αφορά το παρόν και το μέλλον».

Για τον Ρανιέρι κι αν υπάρχει κάτι νέο που έχει φέρει στην ομάδα. Καρνέζης: «Είναι μικρό το διάστημα για να πούμε κάτι. Είναι πολύ σημαντικό για να ξεκινήσουμε με νίκη. Σε μια νέα αρχή πρέπει να ξεκινάς με νίκη για να κερδίσεις χρόνο».

Παπασταθόπουλος: «Μακάρι να μην μας επηρεάσει η απουσία του κόσμου Τον προπονητή τον γνωρίζουμε όλοι. Προσπαθεί να περάσει αυτό που θέλει, τη δική του φιλοσοφία. Αλλά και με τους προηγούμενους προπονητές παίζαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Το θέμα είναι ένα. Να μπαίνουμε στο γήπεδο για τα νίκη».

Για την εκλογή των τεσσάρων αρχηγών: Παπασταθόπουλος: «Στην Εθνική ότι θέλουμε να κάνουμε και ότι πρόβλημα υπάρχει το λύνουμε όλοι μαζί. Ο κάθε παίκτης μπορεί να πει ότι θέλει και να λάβει όποια απόφαση θέλει. Όλοι είμαστε αρχηγοί και το πιο σημαντικό είναι να είμαστε ενωμένοι και να βγάζουμε υγεία».

Για την απουσία του Καραγκούνη και τον Κατσουράνη: Παπασταθόπουλος: «Είναι δύο παραδείγματα και άφησαν παρακαταθήκη για την επόμενη γενιά. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Η απουσία τους είναι μεγάλη αλλά κοιτάμε μπροστά και θα πρέπει κι εμείς να δείξουμε ότι μπορούμε να κάνουμε ένα ακόμα βήμα πιο μπροστά».

Καρνέζης: «Με κάλυψε απόλυτα ο Σωκράτης».

Για την Εθνική ομάδα του μπάσκετ που αύριο αγωνίζεται με την Σερβία: Παπασταθόπουλος: «Μακάρι να κερδίσουμε και οι δύο και να είναι μια ωραία ημέρα για τον ελληνικό αθλητισμό. Μας έχουνε κάνει περήφανους, τους παρακολουθούμε και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία». Καρνέζης: «Έχουν ήδη κάνει κάτι πολύ σπουδαίο και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία. Μακάρι να κερδίσουμε και οι δύο αύριο».

Σχετικά άρθρα