Βιβιάν: «Ο ΠΑΟΚ φαβορί για πρόκριση»

Την επόμενη εβδομάδα αρχίζουν οι ευρωπαικές υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ και ο Δικέφαλος πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ντιναμό Μινσκ, της Φιορεντίνα και της Γαλλικής Γκινγκάμπ. Μάλιστα, για την Γκινγκάμπ μίλησε ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, ο Ματέους Βιβιάν. Ο Ματέους ειπε έρθει στην Τούμπα το καλοκαίρι του 2012 αλλά δεν στέριωσε, εξαιτίας κι ενός τραυματισμού που υπέστη. Με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Σπορ του Βορρά» ο Ματέους Βιβιάν τονισε και για τις αναμετρήσεις του Δικεφάλου με την Γκινγκάμπ:

«Μέχρι το καλοκαίρι αγωνιζόμουν στην Γκινγκάμπ. Πλέον είμαι στη Σοσό καθώς πήρα μεταγραφή. Με την Γκινγκάμπ κατέκτησα το κύπελλο Γαλλίας και αυτή η διάκριση, βοήθησε την ομάδα να συμμετέχει στους ομίλους του Γιουρόπα Λίγκ. Θα παίξει για πρώτη φορά σε γκρουπ σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Η Γκινγκάμπ έχει την εξής ιδιαιτερότητα, ενώ είναι μια πόλη με μόλις 7000 κατοίκους, καταφέρνει και γεμίζει το γήπεδό της με 16000 φιλάθλους σε κάθε παιχνίδι».

Πώς θα χαρακτήριζες την πρώην ομάδα σου;

«Διαθέτει ένα πολύ δεμένο σύνολο και κυρίως μεσοεπιθετικά μπορεί να κάνει ευκαιρίες και να δημιουργήσει προβλήματα στους αντιπάλους της. Το καλοκαίρι, η Γκινγκάμπ πούλησε τον Γιαταμπαρέ στην Τραμπζονσπόρ με δύο εκατομμύρια ευρώ, ενώ πήρε ως δανεικό από τον Ολυμπιακό, τον μικρό αδελφό του Γιαταμπαρέ. Ο ΠΑΟΚ θα δυσκολευτεί στη Γαλλία στις 2 Οκτωβρίου. Μέσα στην έδρα της, η Γκινγκάμπ, είναι μια πολύ επικίνδυνη ομάδα. Στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ θα είναι το φαβορί. Όμως, κατά την γνώμη μου, πρέπει να προσέξει πολύ στη Γαλλία».

Ποιες ομάδες είναι φαβορί από τον όμιλο;

«Προσωπικά θεωρώ πως η Φιορεντίνα και ο ΠΑΟΚ έχουν τον πρώτο λόγο. Πολύ σημαντικό ρόλο, θα παίξουν και τα αποτελέσματα στις έδρες των ομάδων. Πάντως ο ΠΑΟΚ έχει την ποιότητα για να συνεχίσει στη διοργάνωση. Έχει και μια σταθερή παρουσία στο Γιουρόπα Λίγκ τα τελευταία χρόνια. Έχει καλό όνομα στην Ευρώπη».

Ήρθες το καλοκαίρι του 2012 στον ΠΑΟΚ και έφυγες τον Ιανουάριο του 2013. Γιατί δεν κατάφερες να στεριώσεις;

«Όταν ήρθα στον ΠΑΟΚ τραυματίστηκα, είχα θλάση κι έμεινα για δύο μήνες εκτός. Επανήλθα, αλλά δεν μπόρεσα να διεκδικήσω μια θέση. Αποφάσισα να φύγω και είμαι καλά. Έπαιξα και στην Γκινγκάμπ αλλά και στη Σοσό όπου βρίσκομαι τώρα. Ίσως δεν ήταν καλό το ποδοσφαιρικό τάιμινγκ, όταν πήγα στον ΠΑΟΚ».

Σχετικά άρθρα