Θρίαμβος και τραγωδία για Ελπίδες!

Η Εθνική Ελπίδων πήρε και έχασε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα την απευθείας πρόκριση στα μπαράζ του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, σε ένα από τα πιο δραματικά φινάλε στην ιστορία του ποδοσφαίρου!

Η ελληνική ομάδα νίκησε 3-1 την Πολωνία με δύο γκολ στα τελευταία λεπτά, αλλά η Σουηδία με τέρμα στις καθυστερήσεις νίκησε 4-3 την Τουρκία και πήρε αυτή την πρόκριση, αφήνοντας την Εθνική μας εκτός συνέχειας καθώς τώρα περιμένει μήπως είναι στις τέσσερρις καλύτερες δεύτερες!

Το σκορ ήταν 1-1 λίγο πριν από το τέλος και το ματς στη Σουηδία 3-3. Η Εθνική ήθελε δύο γκολ για να περάσει και τα έβαλε με τον Γιαννιώτα που είχε μόλις μπει αλλαγή! Το τρίτο γκολ μάλιστα λίγα δευτερόλεπτα πριν από το τέλος!

Κι εκεί που ο Τσάνας με όλους τους παίκτες πανηγύριζαν έξαλλα, ήρθε το κακό μαντάτο για το 4ο γκολ των Σουηδών που τους έδωσε την πρωτιά και άφησε την ελληνική ομάδα στη δεύτερη θέση!

Θύμα της άγριας ομορφιάς του ποδοσφαίρου έγινε λοιπόν η ελληνική ομάδα, η οποία είχε προηγηθεί με τον Καρέλη στο 12΄, ενώ οι Πολωνοί είχαν ισοφαρίσει με τον Πριβίλκο στο 24′.

Ο Γιώργος Γιαννιώτας μπήκε αλλαγή στο 85, δύο λεπτά αργότερα κέρδισε πέναλτι και το αξιοποίησε ο ίδιος και στην τελευταία φάση του αγώνα πέτυχε από κοντά το 3-1 που τελικά δεν αποδείχτηκε χρυσό. Λίγο νωρίτερα, στην αμέσως προηγούμενη φάση, ο Καρέλης είχε δοκάρι!

Μια ανάσα από την πρωτιά έφτασαν και οι Πολωνοί που ένα λεπτό πριν από τη λήξη των δύο αγώνων ήταν αυτοί πρώτοι! Και τελικά δεν πήραν ούτε τη δεύτερη θέση!

Ελλάδο: Καπίνο, Μαρινάκης, Μπουγαίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Σταφυλίδης, Μπάλας (85 Γιαννιώτας), Λάγος, Μπουχαλάκης (62 Μπούζας), Μαυρίας (70 Μπακασέτας), Βέλλιος, Καρέλης.

Πολωνία: Σζμούσκι, Γιανίκι, Τζβίνιελ (81 Λεβαντόφσκι), Καμίνσκι, Μπερεσύνσκι, Τσράπεκ, Ζίρο, Νταβιντόβιτς, Τζβόλεκ, Παβλόφσκι, Πριβιλκο.

Σχετικά άρθρα