Πρωταγωνιστής στις διεθνείς αποφάσεις ο Ολυμπιακός

Στη Γενική Συνέλευση του ECA (European Club Association) ο Υπεύθυνος Θεσμικών Σχέσεων και νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και μέλος του ΔΣ του ECA, κ. Θόδωρος Γιαννίκος παρουσίασε τον Χάρτη Εντιμότητας του Ποδοσφαίρου καθώς και την εν γένει πολιτική που δεσμεύονται να ακολουθήσουν οι μεγαλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες, στην προσπάθεια αντιμετώπισης των στημένων παιχνιδιών και του παράνομου στοιχηματισμού.

Σε σύντομη τελετή στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ECA και Πρόεδρος της Bayern Munich κ. Χανς Ρουμενίγκε καθώς και οι αντιπρόεδροι του ECA κκ Πέντρο Λόπεζ Χιμένθ (Αντιπρόεδρος της Real Madrid), Ουμπέρτο Γκαντίνι (Milan) και Ευγένι Γκίνερ (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), υπέγραψαν επί σκηνής και στη συνέχεια πάνω από 150 κορυφαίες ομάδες συνυπέγραψαν τον Χάρτη Εντιμότητας, που αποτελεί ορόσημο στην μάχη κατά των στημένων αγώνων και του παράνομου στοιχηματισμού.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ECA και ο αντιπρόεδρος κ. Γκαντίνι καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του ECA κ. Μικέλε Σεντενάρο, με τον κ. Γιαννίκο, ενημέρωσαν τους εκπροσώπους των διεθνών ΜΜΕ σχετικά με τα θέματα της ΓΣ, μεταξύ των οποίων οι εξελίξεις σχετικά με τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο Κατάρ καθώς και τις αλλαγές σε θέματα συνεργασίας με την UEFA και την FIFA και τον Χάρτη Εντιμότητας του Ποδοσφαίρου και την εν γένει πολιτική αντιμετώπισης των στημένων αγώνων και του παράνομου στοιχηματισμού.

Ο κ. Γιαννίκος έχει ορισθεί εκπρόσωπος του ECA στην κοινή Επιτροπή που έχει συσταθεί με την UEFA, FIFPro και EPFL με το ίδιο αντικείμενο.

Σχετικά άρθρα