«Αθώος» ο Πιστόριους, έκλαιγε κατά την ανάγνωση της απόφασης

Ημέρα ανάγνωσης της απόφασης για τον Όσκαρ Πιστόριους η σημερινή και η δικαστής Τοκοζίλε Μασίπα αποφάσισε πως ο Παραολυμπιονίκης είναι αθώος για την κατηγορία του φόνου εκ προ μελέτης.

Ο Όσκαρ Πιστόριους, όπως αποφάνθηκε το δικαστήριο, σκότωσε την σύντροφο του Ρίβα Στίνκαμπ στην τουαλέτα του σπιτιού ωστόσο δεν ήταν προμελετημένος ο φόνος. Η πολιτεία δεν κατάφερε να αποδείξει ότι ο Πιστόριους σκότωσε εκ προ μελέτης της Ρίβα Στίνκαμπ. Αυτό αποτελεί ελαφρυντικό για τον Πιστόριους ο οποίος αναμένει την οριστική απόφαση του δικαστηρίου της Πρετόρια. Αυτή η αθώωση του Πιστόριους δεν σημαίνει ότι γλυτώνει την φυλακή αλλά ότι το πιθανότερο είναι να πέσει στα μαλακά.

Αν ο Πιστόριους κριθεί ένοχος για φόνο εξ αμελείας τότε αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο της φυλάκισης, όμως η ανώτερη ποινή, σύμφωνα με το Νόμο της Νοτίου Αφρικής, είναι η 15ετής κάθειρξη. Η ανάγνωση της πολυσέλιδης απόφασης πιθανώς να κρατήσει μέρες αφού γίνεται λεπτομερής αναφορά στο πως έγινε ο φόνος σύμφωνα με το δικαστήριο αλλά και το πως κρίνει η δικαστής τις μαρτυρίες όσων κλήθηκαν να καταθέσουν.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ο Όσκαρ Πιστόριους λύγισε αρκετές φορές και δάκρυζε. Αυτή τη στιγμή το δικαστήριο έχει διακόψει την διαδικασία η οποία αναμένεται να συνεχιστεί αργότερα.

Σχετικά άρθρα