Ιβάνοβιτς: «Να δούμε σε τι επίπεδο βρισκόμαστε»

Για την Γαλλία πέταξε η αποστολή του Παναθηναϊκού για το διεθνές τουρνουά στο οποίο θα λάβει μέρος.
Στο τουρνουά συμμετέχουν οι Ερυθρός Αστέρας, Στρασμπούρ και Μπάγερν Μονάχου. Στην Αθήνα έμεινα οι Σλότερ, Χαραλαμπόπουλος και Λούντζης λόγω τραυματισμών. Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς θα έχει την ευκαιρία να διαπιστώσει το επίπεδο που βρίσκεται η ομάδα του μετά την προετοιμασία που έχει πραγματοποιήσει.
Κατά την αναχώρηση ο Ιβάνοβιτς είπε: «Μέχρι στιγμής έχουμε δώσει δύο φιλικούς αγώνες με τον Απόλλωνα Πατρών, που ήταν καθαρά προπονητικού χαρακτήρα και με κλειστές πόρτες. Έχουμε δει κάποια πράγματα από την ομάδα. Στο τελευταίο ματς πήγαν πάρα πολύ καλά οι μικροί. Τώρα πάμε να συμμετάσχουμε στο πρώτο μας τουρνουά αντιμετωπίζοντας ομάδες επιπέδου Ευρωλίγκας. Είναι για εμάς μια πολύ καλή ευκαιρία να δούμε σε τι επίπεδο βρισκόμαστε τη δεδομένη χρονική στιγμή».
O Νίκος Παππάς τόνισε: «Πηγαίνουμε στη Γαλλία ώστε να συμμετάσχουμε σε ένα τουρνουά προετοιμασίας. Αυτοί οι αγώνες θα αποτελέσουν για εμάς ένα καλό τεστ προκειμένου να δούμε σε τι σημείο βρισκόμαστε και το κατά πόσο έχουν προσαρμοστεί τα νέα παιδιά. Μέχρι στιγμής έχουμε παίξει δύο φορές τον Απόλλωνα. Τώρα θα αντιμετωπίσουμε τρεις δυνατές ομάδες και σίγουρα θα είναι μεγαλύτερος ο βαθμός δυσκολίας. Τα αποτελέσματα δεν έχουν μεγάλη σημασία καθώς μιλάμε για αγώνες προετοιμασίας».
O ΝτεΜάρκους Νέλσον είπε: «Είναι ένα πολύ δυνατό τουρνουά. Θα παίξουμε απέναντι σε πολύ καλές ομάδες δίνοντας τρεις αγώνες μέσα σε τρεις ημέρες. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι θα πάρουμε εμπειρίες παίζοντας όλοι μαζί καθώς είμαστε μια καινούρια ομάδα. Όλο αυτό το διάστημα προετοιμαζόμαστε πολύ σκληρά στις προπονήσεις, ωστόσο τώρα θα μπορέσουμε να δοκιμάσουμε όλα αυτά που κάνουμε σε συνθήκες αγώνα και μάλιστα υψηλού ανταγωνισμού. Θα είναι τρία πολύ ενδιαφέροντα παιχνίδια».
Ενώ για τον στόχο του Παναθηναϊκού υποστήριξε πως: «Στόχος μας είναι να παίξουμε καλά και να βγάλουμε στο παρκέ αυτά που κάνουμε στις προπονήσεις. Θέλουμε να βελτιωνόμαστε μέσα από αυτά τα παιχνίδια. Σίγουρα θέλουμε να κερδίζουμε όλα τα ματς, είτε είναι φιλικά είτε είναι επίσημα. Βέβαια, σε αυτό το σημείο, δεν έχουν σημασία οι νίκες αλλά το να δούμε στους αγώνες τι έχουμε δουλέψει ως τώρα και τι πρέπει να δουλέψουμε. Σκοπός μας είναι να βάλουμε αρχές στο παιχνίδι μας και να παρουσιαζόμαστε συνεχώς βελτιωμένοι».
Ο ΝτεΜάρκους Νέλσον θα αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του, τον Ερυθρό Αστέρα και τόνισε: «Είμαι χαρούμενος που θα αντιμετωπίσω την παλιά μου ομάδα και θα δω παλιούς φίλους. Διαθέτουν μια πολύ καλή ομάδα και θα είναι ένα σημαντικό παιχνίδι για εμάς το οποίο θα μας βοηθήσει να βρούμε ρυθμό και ισορροπία. Θα είναι ένα ενδιαφέρον παιχνίδι που θα μας προσφέρει σημαντικές εμπειρίες, όπως και τα υπόλοιπα του τουρνουά».
Το πρόγραμμα του τουρνουά:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/09/2014
19:30 Ερυθρός Αστέρας – Παναθηναϊκός22:00 Στρασμπούρ – Μπάγερν Μονάχου
ΣΑΒΒΑΤΟ 13/09/2014
19:30 Ερυθρός Αστέρας – Μπάγερν Μονάχου22:00 Παναθηναϊκός – Στρασμπούρ
ΚΥΡΙΑΚΗ 14/09/2014
16:00 Παναθηναϊκός – Μπάγερν Μονάχου18:30 Στρασμπούρ – Ερυθρός Αστέρας

Σχετικά άρθρα