«Το χαμηλότερο μπάτζετ αλλά τα ευρώ δεν παίζουν μπάσκετ»

Πολύ καλές είναι οι εντυπώσεις του Δημήτρη Πρίφτη από τον Άρη σε αγωνιστικό και οργανωτικό επίπεδο.

Ο 46χρόνος κόουτς 24 ώρες μετά την πρώτη προπόνηση του με τους «κίτρινους» επισήμανε ότι έχει γίνει καλή δουλειά από τους συνεργάτες του το προηγούμενο διάστημα που ήταν στο τεχνικό επιτελείο της Εθνικής η οποία αγωνίστηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ισπανίας και ότι η ΚΑΕ είναι οργανωμένη παρά τα προβλήματα της. Ο Πρίφτης σχολίασε, επίσης, ότι το μπάτζετ του Άρη μπορεί να είναι το χαμηλότερο όλων των εποχών, αλλά τόνισε ότι: «Τα ευρώ δεν παίζουν μπάσκετ και η ομάδα είναι αξιόλογη στα πλαίσια των οικονομικών δεδομένων που μπορούσε η διοίκηση να καλύψει».

Ο 46χρόνος προπονητής, επίσης, απέκλεισε το ενδεχόμενο άλλης μεταγραφής και υπογράμμισε ότι: «Αυτή είναι η ομάδα και η σκέψη μου θα ήθελα να διατηρηθεί μέχρι το τέλος της αγωνιστικής χρονιάς».

Οι τοποθετήσεις του Πρίφτη:

Για τις πρώτες εντυπώσεις του: «Οι εντυπώσεις μου είναι πολύ καλές. Η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση και αρκετά καλά προπονημένη για το χρονικό σημείο στο οποίο βρισκόμαστε. Έχει γίνει σωστή δουλειά μέχρι στιγμής από τους συνεργάτες μου, τον Θωμά Νίκου, τον Σάββα Καμπερίδη και τον Παναγιώτη Ζάλογγο. Ο Άρης είναι αρκετά οργανωμένος παρά τα προβλήματά του».

Αναφορικά με την άρση των μεταγραφών επισήμανε: «Το γεγονός ότι μπορέσαμε να ενσωματώσουμε στην ομάδα παίκτες από μια ευρύτερη αγορά, ήταν θετικό. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι αυτή είναι μια ιδιαίτερη χρονιά για τον Άρη, καθώς θα βιώσει για πρώτη φορά την εμπειρία του άρθρου 99. Κάτι που σημαίνει ότι αυτήν τη στιγμή η ομάδα έχει στην πλάτη της δύο μπάτζετ και αυτό προσδίδει μια ιδιαιτερότητα. Επίσης, δημιουργήθηκε μια ομάδα αξιόλογη στα πλαίσια των οικονομικών δεδομένων που μπορεί να καλύψει. Ίσως είναι το χαμηλότερο μπάτζετ που είχε η ομάδα τα τελευταία χρόνια, ίσως το χαμηλότερο μπάτζετ που είχε ποτέ. Δε θέλω να παρουσιάζω δικαιολογίες, αλλά ούτε να αμφισβητώ τα δεδομένα. Τα μπάτζετ παίζουν ρόλο σαφώς, αλλά τα ευρώ δεν παίζουν μπάσκετ. Μέσα στο γήπεδο άλλα πράγματα μετρούν. Πράγματα όπως οι συνεργασίες, η συνοχή που έχει η ομάδα, η σύμπνοια που θα έχει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της, από τη διοίκηση μέχρι τον κόσμο».

Για το αν έκλεισε το ρόστερ ο Δημήτρης Πρίφτης σχολίασε: «Δε θα κάνουμε καμία άλλη κίνηση. Αυτή είναι η ομάδα. Αυτή είναι η σκέψη μου και θα θελα να διατηρηθεί έως το τέλος της χρονιάς».

Για τον Κώστα Χαρίση είπε: «Ο Χαρίσης αυτή τη στιγμή έχει συμβόλαιο με την ομάδα και τον υπολογίζω ως παίκτη της ομάδας».

Όταν ρωτήθηκε αν έχει βάλει κάποιο «στοίχημα» για τον φετινό Άρη απάντησε: «Δεν υπάρχει στοίχημα. Έχω να κάνω μια δουλειά. Τα καθήκοντά μου τα προσδιορίζω στο γεγονός ότι γίνεται μια συνολική προσπάθεια από τη διοίκηση να διορθώσει τα οικονομικά λάθη του παρελθόντος και μέσα σε αυτό το πλαίσιο δική μου δουλειά είναι να βοηθήσω αυτήν τη προσπάθεια μέσα στο γήπεδο».

Για το αν θα είναι έτοιμη η ομάδα στο πρώτο επίσημο ματς σχολίασε: «Θα είμαστε κατά το μεγαλύτερο κομμάτι έτοιμοι. Βέβαια πάντα υπάρχει κάτι που θα πεις ότι «θα μπορούσα να κάνω κάτι καλύτερο».

Για το τι έχει στο μυαλό του για τον Άρη τόνισε: «Έχω πολλά πράγματα στο μυαλό μου αλλά δε θα τα εκφράσω, γιατί μπορεί να παρερμηνευθούν και να βγουν λάθος συμπεράσματα. Θα είμαι φειδωλός και θα πω ότι το μόνο που σκέφτομαι είναι η επόμενη προπόνηση και το επόμενο ματς. Για μένα ο στόχος είναι με τη βοήθεια του αγωνιστικού, η ομάδα να ξεπεράσει τα προβλήματα και να ισοσκελίσει τα οικονομικά της».

Για τη «μετάβαση» μέσα σε λίγες μέρες από την Εθνική στον Άρη είπε: «Είναι εύκολο γιατί υπάρχει η λέξη ανάγκη. Πρέπει να το αλλάξω, αυτό έπρεπε να γίνει μέσα σε μια νύχτα. Σ’ αυτό το διάστημα ένα κομμάτι του εαυτού μου ήταν εδώ. Ήμουν σε ανοιχτή γραμμή και με τα παιδιά και με την διοίκηση. Δεν ήμουν αμέτοχος σε ό,τι έχει γίνει».

Για το αν ο Άρης θα έχει στο παιχνίδι του στοιχεία που παρουσίασε η Εθνική Ομάδα: «Ναι, με σύνεση θα το προσπαθήσω. Έχω στο μυαλό μου κάτι παρόμοιο, αλλά θα πρέπει να ταιριάζει και με το ρόστερ της ομάδας. Θα το επιδιώξω στο βαθμό που δεν θα κάνει κακό στο τελικό αποτέλεσμα».

Σχετικά άρθρα