«Χ»αμένες ευκαιρίες, χαμένοι βαθμοί

Από ένα ημίχρονο στο Περιστέρι για Ατρόμητο και Παναιτωλικό με τις δύο ομάδες να… κλωτσούν τις μεγάλες ευκαιρίες που δημιούργησαν ειδικά στα τελευταία λεπτά και τελικά να αρκούνται στον βαθμό της ισοπαλίας (0-0). Μέτριο ποιοτικά το ματς με την ομάδα του Αγρινίου να μένει αήττητη στο Περιστέρι για δεύτερη σερί χρονιά. 

1ο ημίχρονο: Με διάθεση να πιέσουν από το πρώτο λεπτό μπήκαν οι ποδοσφαιριστές του Ατρόμητου. Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου πήρε από νωρίς τα ηνία του αγώνα και μόλις στο 14′ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Φυτανίδης έπιασε την κεφαλιά και ο Ράφαελ απέκρουσε σωτήρια. Η κυριαρχία του Ατρόμητου συνεχίστηκε όμως αποδείχτηκε φλύαρη κόντρα στους Αγρινιώτες οι οποίοι αρκέστηκαν σε παθητικό ρόλο με εμφανές πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας. Όμως, οι γηπεδούχοι με εξαίρεση την κεφαλιά του Παπάζογλου στο 25′ και το σουτ του ίδιου στο 43′ δεν απείλησαν ξανά την εστία του Παναιτωλικού κι έτσι το 0-0 παρέμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα για το πρώτο ημίχρονο.

2ο ημίχρονο: Η εικόνα του δευτέρου μέρους ήταν διαφορετική. Ο Ατρόμητος δεν μπορούσε να δημιουργήσει με τίποτα φάσεις, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο Παναιτωλικός, ο οποίος σιγά – σιγά έβγαινε από το καβούκι του. Μάλιστα, σε διάστημα δύο λεπτών (62′, 64′) η ομάδα του Μάκη Χάβου βρέθηκε πολύ κοντά στο γκολ. Αρχικά ο Τσέναμο είπε εντυπωσιακά “όχι” στον Άλβες και εν συνεχεία έδωσε ξανά την ίδια… απάντηση στο δυνατό σουτ από τον Μαρτίνες.

Στο 88′ ο Ατρόμητος έχασε τη σπουδαιότερη ευκαιρία του και ουσιαστικά την πρώτη στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ναπολεόνι βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή όμως από κοντά έστειλε την μπάλα άουτ. Στις καθυστερήσεις οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να “παγώσουν” το Περιστέρι και να φύγουν με το “διπλό” όμως, ο Κόρμπος αστόχησε και το 0-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Που κρίθηκε: Στην αδυναμία των παικτών και των δύο ομάδων να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν.

Παίκτης από “χρυσάφι”: Δύσκολο να βρεις τον διακριθέντα του αγώνα σ’ ένα μέτριο ματς. Ίσως ο Λουίτζι Τσέναμο να είναι ο κορυφαίος της αναμέτρησης κυρίως για τις δύο σωτήριες και εντυπωσιακές αποκρούσεις του. 

Η “σφυρίχτρα”: Χωρίς σοβαρά λάθη η διαιτησία του Θανάση Γιάχου , ο οποίος πάντως δεν αντιμετώπισε κάποια δύσκολη φάση. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ατρόμητος: Τσέναμο, Νάστος, Κοντοές (80’ Κούρος), Ταυλαρίδης, Παπάζογλου, Φυτανίδης, Δημούτσος (60’ Μπάλλας), Πίτου Γκαρσία, Ουμπίδες (67’ Τάτος), Ναπολεόνι, Καραμάνος

Στον πάγκο: Γκορμπούνοφ, Γεωργίου, Λαζαρίδης, Κούρος, Φάμπιο.

Παναιτωλικός: Ράφαελ, Κουτρομάνος, Κέβιν, Κούσας, Θεοδωρίδης, Αντρέ Άλβες, Μαλεζάς (46’ Ετζενγκίελε), Γοδόι, Φωτάκης (84’ Κόρμπος), Βιγιαφάνιες (88’ Καπέλ), Μαρτίνες

Στον πάγκο: Στεφανάκος, Μορένο, Μύγας, Καλογέρης


Σχετικά άρθρα