Νίκη στο τέλος για την Ανόρθωση

Με γκολ στις καθυστερήσεις η Ανόρθωση έφτασε στην μεγάλη νίκη με 2-1 κόντρα στην ΑΕΚ για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος Κύπρου, ισοπαλία 1-1 είχαμε ανάμεσα στον Εθνικό (είχε δοκάρι στο 88’) και τον Όθελλο, με την φιλοξενούμενη να παίζει από το 60’ με 10 παίκτες.     

Η Ανόρθωση που έχει δυο αγώνες, πέτυχε την πρώτη νίκη της και έπιασε την ΑΕΚ, η οποία γνώρισε την δεύτερη σερί ήττα. Η γηπεδούχος έκανε το 1-0 στο 29’ με τον Ιακοβένκο. Μετά από πλάγιο, ο Αμπουρτζάνια έκανε το γύρισμα, ο Εντέ άφησε την μπάλα έξυπνα στον Ουκρανό, ο οποίος ευστόχησε στο τετ-α-τετ. Η ομάδα της Λάρνακας ισοφάρισε με τον Κολαούτι στο 40’. Στο συγκεκριμένο λεπτό ο Μπόγιεβιτς εκτέλεσε κόρνερ, ο Καμίνσκι απομάκρυνε με γροθιές, η μπάλα κατέληξε στον Κούλλη Παύλου η σέντρα του οποίου πήγε συστημένη στο κεφάλι του Αργεντίνου επιθετικού! Στο τέλος του πρώτου μέρους είχε δοκάρι η Ανόρθωση. Ο Κάλβο εκτέλεσε φάουλ και σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Νέγκρι! Στο δεύτερο μέρος οι δυο ομάδες προσπάθησαν για να φτάσουν σε δεύτερο γκολ και τελικό χαμογέλασε η Ανόρθωση στο 90’+2… Ο Τόνι Κάλβο πέτυχε το 2-1 με απευθείας εκτέλεση φάουλ από τα πλάγια, μέσα σε τρελούς πανηγυρισμούς!

Ο Εθνικός έμεινε αήττητος (1-2-0) με το 0-0 με τον Όθελλο στην Άχνα. Η φιλοξενούμενη πήρε τον πρώτο της βαθμό, αν και έπαιζε από το 60’ με 10 παίκτες, καθώς αποβλήθηκε ο Γκριγκαλασβίλι. Ο Γεωργιανός παίκτης, ποτ είχε δεχτεί και κίτρινη, αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα, μετά από αγκωνιά σε αντίπαλο. Δεν βρήκε δυνατά τον αντίπαλό του, αλλά τιμωρήθηκε για την πρόθεση. Ο Εθνικός πίεσε για να φτάσει σε γκολ, αλλά στο 88’ έχασε μεγάλη ευκαιρία. Ο Αμεσάν σούταρε, η μπάλα βρήκε το δοκάρι, και η κεφαλιά του Βάλντο στη συνέχεια έφυγε άουτ!

Αναλυτικά για την 3η αγωνιστική του κυπριακού πρωταθλήματος έχουμε:
Σάββατο
ΑΠΟΕΛ-Ερμής Αραδίππου 1-0 (88’ Σέρινταν)
Απόλλων Λεμεσού-Αγία Νάπα 1-0 (27’ Σανγκόι)
Κυριακή
Δόξα Κατωκοπιάς- ΑΕ Λεμεσού 0-4 (1′ Ντανιελζίνιο, 12′ Καντού, 49′ Γκικίεβιτς, 59′ Μπαρσέλος)
Νέα Σαλαμίνα- Ομόνοια 1-1 (8’ Ποτέ/55’ Λεόν)
Δευτέρα
Ανόρθωση- ΑΕΚ Λάρνακας 2-1 (29’ Ιακοβένκο, 90’+2 Κάλβο/40’ Κολαούτι)
Εθνικός Άχνας- Οθέλλος Αθηαίνου 0-0

Η βαθμολογία
1. ΑΕΛ 7
2. ΑΠΟΕΛ 6
3. Απόλλων 6
4. Εθνικός 5
5. Ομόνοια 4
6. Νέα Σαλαμίνα 4
7. ΑΕΚ 3
8. Ανόρθωση 3
9. Ερμής 3
10. Αγιά Νάπα 1
11. Δόξα 1
12. Οθέλλος 1
*Ένα ματς λιγότερο έχουν ΑΠΟΕΛ, Ανόρθωση, Ομόνοια και Οθέλλος.

Σχετικά άρθρα