Με Νοβίτσκι η Γερμανία στο Ευρωμπάσκετ 2015

Με τον Ντιρκ Νοβίτσκι στην σύνθεση της αναμένεται να αγωνιστεί η Εθνική Γερμανίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2015, μετά από τοποθέτηση του ιδιοκτήτη του Ντάλας Μαρκ Κιούμπαν.

Ο Κιούμπαν, «αφεντικό» του Νοβίτσκι στο ΝΒΑ, δηλώνει στην αυριανή (17/9) έκδοση της Sport Bild ότι η… πόρτα της επιστροφής του Νοβίτσκι στην Εθνική Γερμανίας είναι ανοιχτή. Κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία για τους Γερμανούς, όχι μόνο γιατί ο 36χρόνος πάουερ φόργουορντ είναι ο παίκτης που κάνει την διαφορά στην Εθνική τους, αλλά και διότι η χώρα τους και το Βερολίνο έχουν αναλάβει την διοργάνωση ενός ομίλου του Ευρωμπάσκετ 2015.

Συνεπώς ο Νοβίτσκι θα δώσει την ώθηση που χρειάζεται η Εθνική Γερμανίας σε ένα Ευρωμπάσκετ με αυξημένο ενδιαφέρον για τους φιλάθλους της χώρας και ο ίδιος ο 36χρόνος πάουερ φόργουορντ θα έχει την ευκαιρία να γράψει εντός έδρας τον επίλογο της μεγάλης καριέρας του στην Εθνική.

Οι όμιλοι του Ευρωμπάσκετ θα γίνουν, επίσης, στην γαλλική πόλη Μονπελιέ, την λετονική Ρίγα και την κροατική Ζάγκρεμπ, ενώ η τελική φάση θα φιλοξενηθεί στην Λιλ της Γαλλίας.

Σχετικά άρθρα