Μίτσελ: «Είμαι ευτυχισμένος… συνεχίζουμε»!

 
Ο Μίτσελ μίλησε αναλυτικά στη συνέντευξη Τύπου για τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού, ξεχωριστά για παίκτες, για τη συνέχεια της προσπάθειας.
 
Όλα όσα είπε ο Ισπανός στην αίθουσα Τύπου του γηπέδου Καραϊσκάκη, για τις αντιδράσεις από την οικογένειά του σχετικά με τη μεγάλη νίκη επί της Ατλέτικο, για τη σημασία να βάζεις τρία γκολ στη συγκεκριμένη ομάδα και πολλά ακόμα:
 
 Ο Σιμεόνε είπε ότι μέτρησε η αποτελεσματικότητα..
 
«Έχει δίκιο ως ένα βαθμό, τελειώσαμε καλά τις φάσεις. Αλλά για να νικήσεις την Ατλέτικο δεν αρκεί να κάνεις μόνο αυτό καλά. Ήμασταν αποφασισμένοι να είμαστε αποτελεσματικοί και όλα σήμερα τα κάναμε πολύ καλά».
 
– Ποιά πράγματα κάνατε πολύ καλά σήμερα; 
 
«Κάναμε την Ατλέτικο να χάσει την άνεση στο παιχνίδι της κάτι που συνήθως συμβαίνει αντιστρόφως. Πάιξαμε σαν ομάδα, ενωμένη. Μοιάζαμε πολύ με την ομάδα του Σιμεόνε όταν παίζει απέναντι σε ανώτερους. Κάναμε καλά μακρινές μπαλιές, τους αναγκάσαμε να τρέξουν, όλοι οι παίκτες μας κατάλαβαν καλά το ματς, τι έπρεπε να κάνουμε και όλοι έκαναν το καλύτερο. Είμαστε πάρα πολύ ευτυχισμένοι». 
 
– Το είχατε σχεδιάσει κι αν φταίει το γρήγορο γκολ για την ήττα της Ατλέτικο
 
«Το είχαμε ετοιμάσει, να κάνουμε την Ατλέτικο να χάσει την άνεσή της. Δεν νομίζω ότι έπαιξε ρόλο ότι δεν έπαιξε ο βασικός γκολκίπερ. Προσπαθήσαμε να χαλάσουμε το παιχνίδι της Ατλέτικο. Να βάλει κάποιος τρία γκολ στην Ατλέτικο έχει να συμβεί πολύ καιρό. Από την πρώτη στιγμή επιτεθήκαμε και τρέξαμε πολύ καλά κι όταν έπρεπε να αμυνθούμε επίσης το κάναμε πολύ καλά»
 
– Πώς βλέπει πλέον τον όμιλο; 
 
«Είναι ένα πρώτο βήμα, ένα προβάδισμα. Είμαστε τυχισμένοι, αλλά ξέρουμε ποιούς έχουμε να αντιμετωπίσουμε οπότε είμαιστε απλώς λίγο περισσότερο χαρούμενοι σε σχέση με ένα δίωρο νωρίτερα». 
 
Για την απόδοση των παικτών
 
«Είμαι ευχαριστημένος από τη συνολική δουλειά. Η Ατλέτικο δεν τα παρατάει ποτέ, το έκανε και σήμερα μετά το 3-1. Οι παίκτες είναι αυτοί που κέρδισαν και όχι ο σχεδιασμός, δεν το λέω από μετριοφροσύνη. Έτσι είναι. Οι ποδοσφαιριστές έκαναν τη δουλειά, το πίστεψαν. Ένας προπονητής δεν μπορεί να είναι τόσο έξυπνος για να νικήσειι την περσινή φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι παίτκες πιστεύουν στο σχεδιασμό, έχουν πειστεί ότι μπορεί η δουλειά μας να έχει αποτελέσματα και το βλέπουν ότι έχει. Έχουμε πουλήσει αρκετούς παίκτες, μας έχουν λείψει γιατί ήξεραν τον τρόπο παιχνιδιού μας, αλλά βρήκαμε νέα παιδιά με την ίδια όρεξη να συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο. Γράφτηκε στην Ισπανία ότι ενισχυθήκαμε με παίκτες 17 εκ. ευρώ. Μάλλον άλλη αξία θα έχει το ευρώ στην Ισπανία (γέλια…)
 
Για Μήτρογλου, Μαζουάκου
 
«Ο Μαζουάκου είναι παίκτης που θέλει να μάθει και είναι στο σωστό περιβάλλον για να  μάθει. Ο Μήτρογλου δεν έφυγε ποτέ από τον Ολυμπιακό. Και σήμερα είναι πιο χαρούμενος κι από τον προπονητή»!
 
Η νίκη σημαίνει σίγουρη πρόκριση στο Γιουρόπα; 
 
«Πέρσι πήραμε 10 βαθμούς. Μας λείπουν 7. Άρα δεν έχουμε προκριθεί πουθενά και σε καμία διοργάνωση. Πρέπει να πάμε σε όλες τις δύσκολες έδρες, να αντιμετωπίσιουμε τη Γιουβέντους, τη Μάλμε που πολλοί δεν την υπολογίζουν αλλά κάνουν λάθος, να κάνουμε πολλά ώστε να προκριθούμε. Σήμερα ο κόσμος τραγουδούσε το όνομά μου, αλλά μπορεί αν δεν τα καταφέρουμε να μην μπορώ να κυκλοφορήσω τη νύχτα (γέλια…)»
 
Αν βοήθησε το πρώτο γκολ
 
«Όταν προηγείσαι όλα γίνονται πιο εύκολα. Μας βοήθησε στο σχεδιασμό μας και στο να κάνουμε πράξη αυτά που είχαμε σχεδιάσει.»
 
Προβληματίζεστε ότι στα πρώτο ημίχρονο δέχτηκε η ομάδα τέσσερις εύκολες φάσεις με κεφαλιές για γκολ; 
 
«Ναι και αυτό ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα που είχαμε στο πρώτο ημίχρονο. Ο Ανσάλντι μας δημιούργησε αρκετά προβλήματα, έπρεπε να προσέχουμε και Κόκε, Τουράν. Ήμασταν λιγότεροι από τη μία πλευρά γιατί έπρεπε να προσέχουμε πολύ από την άλλη». 
 
Ποιός του τηλεφώνησε από την Ισπανία πρώτος; 
 
«Ο μικρός γιος μου γιατί είναι Ολυμπιακάρα! Και μετά ο μεγάλος γιατί ξέρουν ότι ήταν σημαντικό για να γίνει ετυχισμένος ο πατέρας τους ως προπονητής και ως άνθρωπος. Σήμερα υπάρχουν πολλοί ετυχισμένοι άνθρωποι στην Ελλάδα και στην Ισπανία».
 
Από τη Ρεάλ; 
 
«Δεν κοίταξα ακόμα. Αλλά είμαι σίγουρος. Κάποιοι θα με πάρουν κάποιους θα πάρω, να μοιραστούμε και το λογαριασμό! Σίγουρα θα μιλήσω με τον Μπουντραγκένιο, πάντα γίνεται αυτό»
 
Για τον Μιλιβόγεβιτς
 
«Είναι παίκτης που το ξέραμε ότι θα μας βοηθήσει, κατανοεί το παιχνίδι μας και το κάνει πολύ καλά».
 
Βάσει των συνθηκών του αγώνα, είναι η μεγαλύτερη νίκη σας στον πάγκο του Ολυμπιακού:
 
«Σαν πρώην μέλος της Ρεάλ είχα συνηθίσει να κερδίζω τους πάντες. Σίγουρα αυτή η νίκη ως προπονητής είναι πολύ σημαντική για μένα, με κάνει ευτυχισμένο, αλλά θα πρέπει να την ξεχάσουμε γρήγορα και να κοιτάξουμε μπροστά.
 
Για το ποσοστό ετοιμότητας του Ολυμπιακού
 
«Αν πω ότι είμαστε στο 70 % θα με πείτε τρελό. Δεν έχει σχέση το ποσοστό ετοιμότητας με τη νίκη μας, πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να βελτιωνόμαστε»

Σχετικά άρθρα