Σαρωτικές αλλαγές από Αναστασίου

Ανεξάρτητα από την όποια ευθύνη έριξε στη διαιτησία για την ήττα του Παναθηναϊκού κόντρα στην Καλλονή, ο Γιάννης Αναστασίου αναγνώρισε ότι η ομάδα του ήταν πολύ κατώτερη του αναμενομένου. Και ενόψει του αυριανού αγώνα με τη Ντιναμό Μόσχας προχωράει σε αλλαγές. Πολλές αλλαγές. Σε πρόσωπα και σύστημα.

Ο Έλληνας τεχνικός αφήνει κατά μέρους το 4-4-2 σε ρόμβο και επιλέγει το 4-5-1 με ένα «καθαρό» αμυντικό χαφ στη διάταξη και δύο παίκτες πίσω από τον επιθετικό. Ο Αναστασίου θέλει με αυτό τον τρόπο αφενός να γεμίσει τον άξονα ανασταλτικά και αφετέρου να κυκλοφορήσει κάθετα τη μπάλα, στοιχείο που έχει λείψει έως τώρα από τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού φέτος.

Στον πάγκο θα μείνουν οι υστερήσαντες στη Μυτιλήνη Κουτρουμπής, Μπούρμπος, Μπούι, Ατζαγκούν και στη θέση τους θα παίξουν οι Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός, Πράνιτς, Ντίνας . Μάχη για μια θέση στην επίθεση θα δώσουν οι Καρέλης, Πέτριτς . Ο Μέντες θα είναι πάλι στόπερ δίπλα στον Σίλντενφελντ που εκτός απροόπτου θα είναι ετοιμοπόλεμος (σήμερα θα κριθεί) ενώ Κοτσόλης και Νάνο μένουν σταθεροί στην άμυνα με τον «Τριάντα» να πηγαίνει στο δεξιό άκρο της άμυνας. Ο Λαγός θα είναι αμυντικό χαφ, οι Ζέκα, Κλωναρίδης θα είναι στα άκρα και ο Πράνιτς με τον Ντίνα θα είναι πίσω από τον προωθημένο.

Όλα αυτά ασφαλώς με την προϋπόθεση ότι στη σημερινή προπόνηση όλα θα κυλήσουν ομαλά.

Σχετικά άρθρα