Το ταξίδι του ΑΠΟΕΛ ξεκινά από το Καμπ Νόου

Η μεγάλη στιγμή για τον ΑΠΟΕΛ έφτασε. Απόψε δίνει το ιστορικό ραντεβού με αντίπαλο τη Μπαρσελόνα στο επιβλητικό «Καμπ Νόου», στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League. Πρόκειται για μιαν αναμέτρηση-σταθμό για το σύλλογο της Λευκωσίας, καθώς θα έχει την ευκαιρία να αναμετρηθεί με μιαν από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο.

Ζητούμενο για την ομάδα του Γιώργου Δώνη είναι η αξιοπρεπής εμφάνιση, που θα κερδίσει το χειροκρότημα των φιλάθλων, με τον Έλληνα τεχνικό να βάζει ψηλά τον πήχη. Ρεαλιστικά, το έργο των παικτών του είναι εξαιρετικά δύσκολο. Δεν χρειάζεται συστάσεις η «Μπάρτσα». Στο γήπεδό της μετρά μόλις μια ήττα στα τελευταία 26 παιχνίδια στη διοργάνωση! Ό,τι και να λέμε, λοιπόν, ο ΑΠΟΕΛ αναμένεται να περάσει δύσκολο βράδυ στο «Καμπ Νόου», αφού η πίεση που ασκεί η ομάδα της Καταλωνίας είναι αφόρητη. 

To πλάνο και οι 11

Ο τεχνικός του ΑΠΟΕΛ αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του σε σχηματισμό 4-5-1 σε μια προσπάθεια να γεμίσει τη μεσοαμυντική του γραμμή και να περιορίσει όσο γίνεται την επιθετική δραστηριότητα των ταλαντούχων και ποιοτικών επιθετικών που διαθέτει η Μπαρσελόνα. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις που έχουμε, ο Γιώργος Δώνης θα επιλέξει τον Πάρντο κάτω από τα δοκάρια και τους Σέρτζιο, Αμορίν, Καρλάο, Αντωνιάδη στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή οι Μοράις, Βινίσιους και Γκόμες θα είναι στον άξονα και οι Αλωνεύτης, Ντε Βινσέντι στα φτερά της επίθεσης, αλλά με ξεκάθαρες εντολές να επιστρέφουν αρκετά στην άμυνα και να δίνουν βοήθειες. Μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Σέρινταν.

Οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ θα αγωνιστούν απόψε ενώπιον 95 χιλιάδων φιλάθλων, εκ των οποίων οι τρεις χιλιάδες θα είναι φίλοι των «γαλαζοκιτρίνων», που ταξίδεψαν από την Κύπρο και όχι μόνο. Η παρουσία των φίλων του ΑΠΟΕΛ είναι έντονη στους κεντρικούς δρόμους της Βαρκελώνης και περιμένουν με τη σειρά τους την έναρξη του μεγάλου αγώνα και να ζήσουν μαζί με τους ποδοσφαιριστές αυτήν τη μοναδική εμπειρία. 

πηγή: sigmalive.com

Σχετικά άρθρα