Μπαϊράμι: «Πρέπει να μάθω να ζω με τον τραυματισμό μου»

Επανήρθε μετά από έξι μήνες στην αγωνιστική δράση αλλά για τον Εμίρ Μπαϊράμι ο τραυματισμός του με την κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου είναι κάτι που δεν τον εγκαταλείπει. Αυτό παραδέχθηκε ο ίδιος ο Σουηδός στην παρουσία του στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα με τη Ντιναμό Μόσχας.

«Ο τραυματισμός μου δυστυχώς ποτέ δεν περνάει. Πρέπει να μάθω να ζω μ’ αυτό για το υπόλοιπο της ζωής μου είτε παίζω είτε δεν παίζω ποδόσφαιρο. Δεν είναι μυϊκός τραυματισμός αλλά κάτι πιο σοβαρό. Προσπαθώ κάθε μέρα να δουλεύω καλά για να είμαι όσο το δυνατόν καλύτερα. Είναι θέμα χρόνου να βρεθώ στο 100%. Πρέπει να κάνω συνεχώς θεραπείες, να κάνω τις απαραίτητες ασκήσεις, να μην το αφήσω. Επί 1,5 χρόνο δεν έχω παίξει με τον τρόπο που θα ήθελα. Είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσω να παίζω, να βρω εκείνα τα στοιχεία που ξέρω ότι έχω, να βοηθήσω την ομάδα και τον εαυτό μου, να κάνω χαρούμενο τον κόσμο», είπε ο Μπαϊράμι.

Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από την ήττα με την Καλλονή αλλά ο Μπαϊράμι δεν έδειξε να ανησυχεί. «Πρώτα απ’ όλα ευχαριστούμε που μας θυμίζετε το τελευταίο ματς γιατί προσπαθούμε να το ξεχάσουμε. Δεν κάναμε κακό παιχνίδι αν και δεν είχαμε την καλύτερη απόδοση. Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να κάνουμε μεγάλες αλλαγές αλλά να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο αυτό που έχουμε ξεκινήσει», τόνισε.

Σε ό,τι αφορά τις διαφορές εγχώριων και διεθνών διοργανώσεων ο Μπαϊράμι επεσήμανε: «Είναι δύσκολο να μείνεις συγκεντρωμένος και στις δύο διοργανώσεις. Στην Ευρώπη είναι άλλο επίπεδο. Οι ομάδες είναι καλύτερες, η ποιότητα μεγαλύτερη. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι, να μην χάσουμε με ηλίθιο τρόπο βαθμούς, να αρχίσεις από το ξεκίνημα καλά».

Όσο για το ξαφνικό πρόβλημα του Βαλμπουενά υπογράμμισε: «Δεν το ήξερα ότι έμεινε στη Μόσχα. Σίγουρα έχουν πολλούς ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Είναι καλός παίκτης ο Βαλμπουενά αλλά έχουν και άλλους. Για μας το σημαντικό είναι να επικεντρωθούμε στην ομάδα και όχι σε ατομικά στοιχεία του αντιπάλου. Είναι καλή ομάδα με πολύ καλούς παίκτες σε ατομικό επίπεδο».

Σχετικά άρθρα