Και η εξάρα για την Ελλάδα

Αυτός είναι ο στόχος. Να ενισχυθεί μέσα από τα αποτελέσματα που θα φέρει ο ΠΑΟΚ στο Γιουρόπα Λιγκ και η ελληνική προσπάθεια. Το είπε όσο πιο καθαρά μπορούμε ο Αγγελος Αναστασιάδης μετά το τέλος του αγώνα με την Ντιναμο. Μετά την ολοκλήρωση του θριάμβου επί της ομάδας από την Λευκορωσία. Και αυτή η εξάρα, είναι για την Ελλάδα. Και ο ΠΑΟΚ δείχνει τον δρόμο. Χρησιμοποιώντας στο βασικό του σχήμα, περισσότερους έλληνες παίκτες σε σχέση με τους ξένους. Δεν κάνουμε διαχωρισμό. Όλοι οι καλοί χωράνε. Απλά, καταγράφουμε τα γεγονότα. Και στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ για να μην το ξεχάσουμε, ξεκίνησαν επτά έλληνες παίκτες.

Όσο για τον αγώνα, ο ρυθμός ήταν καταιγιστικός, οι παίκτες του ΠΑΟΚ «πυροβολούσαν» και ευστοχούσαν και ο Κλάους φυσικά ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής.

 

Ο ΠΑΟΚ ήξερε από την αρχή τι ήθελε μέσα στο γήπεδο. Ευτύχησε να ανοίξει πολύ νωρίς το σκορ με αυτογκόλ του Νίκολιτς και στην συνέχεια πάτησε «γκάζι». Με τον Κλάους σε μεγάλα κέφια και απόλυτα ουσιαστικό, ο Δικέφαλος ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0 και φυσικά η διαδικασία του παιχνιδιού είχε τελειώσει από νωρίς. Από τα αξιοπρόσεκτα και του χθεσινού ΠΑΟΚ, η σωστή αλληλοκάλυψη των γραμμών, το συνεχές πρέσινγκ στους αντιπάλους. Όταν έβγαινε με την μπάλα ένας αντίπαλος, δύο ή τρείς του ΠΑΟΚ ήταν πάνω του. Οι αντεπιθέσεις, φωτιά. Ειδικά από δεξιά ο Σκόνδρας έκανε για μία ακόμη φορά σπουδαίο παιχνίδι. Αλλά και ο Τζιόλης με την ηρεμία που έδινε στο κέντρο και οι μπαλιές που μοίραζε. Το θράσος του νεαρού Τζανδάρη δείχνει πως αυτό το παιδί μπορεί να μεγαλώσει στον ΠΑΟΚ. Ο Ράτς μια ακόμη σταθερή απόδοση προσέθεσε στο ενεργητικό του. Ο Παπαδόπουλος σκόραρε στο ντεμπούτο του με τον ΠΑΟΚ. Ο Γκολάσα με την επιστροφή του στην δράση και το ντεμπούτο του σε επίσημο παιχνίδι του ΠΑΟΚ πήρε «πατήματα» για την συνέχεια. Ήταν φανερό πως μετά το 5-0 ο ρυθμός από την πλευρά του ΠΑΟΚ έπεσε, δεν έγιναν οι ενέργειες που είδαμε στο πρώτο ημίχρονο. Και έως ένα σημείο, είναι λογικό. Η ουσία είναι και δεν αλλάζει, πως ο ΠΑΟΚ καθάρισε από νωρίς το παιχνίδι με πέντε γκολ, είχε ουσία στο παιχνίδι του, ικανοποίησε τον κόσμο του και άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. 

Σχετικά άρθρα