«Η Σαντορίνη χτίζει τις βάσεις για το μέλλον»

Η Άννα Καβαθά και η Ελένη Μεμετζή μίλησαν στο volleynews.gr για την εκδήλωση και για την πρώτη εμφάνιση της Σαντορίνης στα σαλόνια της Α1 Γυναικών.

«Είναι μία γιορτή του ελληνικού βόλεϊ, είναι μία ωραία εμπειρία. Το ότι είμαστε αθλήτριες δεν σημαίνει ότι δεν προσέχουμε την εμφάνιση μας, είμαστε γυναίκες. Η διαδικασία της προετοιμασίας ήταν πολύ ωραία. Στόχοι της ομάδας είναι να έχουμε μία καλή πορεία στο πρωτάθλημα γιατί είμαστε μία νέα ομάδα που παίζει πρώτη φορά στην Α1 και τώρα χτίζει τις βάσεις για το μέλλον της. Να έχουμε υγεία, να χαιρόμαστε κάθε παιχνίδι που παίζουμε και να το δείχνουμε αυτό στον κόσμο. Η πρώτη αγωνιστική είναι με αντίπαλο την παλιά μου ομάδα. Θα είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, αλλά κάποια στιγμή θα έπαιζα αντίπαλος με την ΑΕΚ.» τόνισε η κεντρικός της Σαντορίνης, Άννα Καββαθά. 

Μεμετζή: «Κρίμα να βρισκόμαστε εδώ που είμαστε»

«Σίγουρα είναι δύσκολος ο ρόλος της αθλήτριας αλλά του προπονητή είναι ακόμα πιο δύσκολο. Σαν αθλητής σκέφτεσαι μόνο τον εαυτό σου, αλλά σαν προπονητής βάζεις βγάζεις τον εαυτό σου και πρέπει να δεις την κάθε παίχτρια ξεχωριστά, να μπεις στην ψυχολογία της και στις γυναίκες κυρίως η ψυχολογία είναι το παν. Έχεις να κάνεις με 12 διαφορετικούς χαρακτήρες και είναι πολύ δύσκολο».

Για την νέα προσπάθεια για αναβάθμιση του πρωταθλήματος: «Προσπάθεια γίνεται από όλους και αυτό φαίνεται από την σημερινή ημέρα. Ελπίζω να γίνει ανάπτυξη γιατί είναι κρίμα, υπάρχουν αθλήτριες, κάθε ομάδα έχει 150 με 200 παιδιά στις ακαδημίες και αν υπάρχει καλή δουλειά θα υπάρξει μέλλον στις γυναίκες» είπε αρχικά η τεχνικός της Σαντορίνης για να συνεχίσει «Απ’ότι φαίνεται η κρίση έχει επηρεάσει πολύ την Αθήνα και αυτό φαίνεται, από το γεγονός ότι ανεβαίνουν ομάδες από τα νησιά και τις περιφέρειες. Ελπίζω να έρθει η ανάπτυξη, γιατί είναι κρίμα να βρισκόμαστε εδώ που είμαστε».

πηγή: volleynews.gr

Σχετικά άρθρα