Aretopoulos who?

Άρχισε η ιστορία από τον ορισμό κι όλας του διαιτητή του κυριακάτικου αγώνα του Παναθηναϊκού στα Χανιά με τον Πλατανιά. Ο Θανάσης… Ντάλας δεν γνώριζε προφανώς ότι ο μεσιέ Aretopoulos πριν μια διετία τα έκανε στα Χανιά στο ματς με τις ίδιες ομάδες όχι καλά αλλά… Τρίκαλα (επηρεασμένος από τον τόπο που έλκει την καταγωγή του) με εμφανέστατο πρόβλημα στη διάκριση του ερυθρόλευκου χρώματος των φανελών του Πλατανιά. Ξέρετε τι λένε για αυτόν που επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος.
Αλλά όλα αυτά δεν είναι δυνατόν να απασχολούν τον ποδοσφαιρικό οργανισμό που λέγεται Παναθηναϊκός. Δηλαδή προπονητή και ποδοσφαιριστές. Υπάρχει διοίκηση να ασχοληθεί (και ασχολείται). Βγήκε ξινό και πέρυσι όσο ασχολούνταν ο Αναστασίου και οι ποδοσφαιριστές του (με τις κάρτες να πηγαίνουν σύννεφο) αλλά και φέτος που άρχισε ο Έλληνας τεχνικός να μιλάει για διαιτησία από την πρώτη αγωνιστική. Μπορεί να έχει δίκιο αλλά ο Παναθηναϊκός διαθέτει πρόεδρο, διευθυντή ποδοσφαίρου, τεχνικό διευθυντή, συντονιστή, ακόμα και αντιπροέδρους να ασχοληθούν, να μιλήσουν δημόσια και να επικρίνουν τη διαιτησία.
Βράζει το αίμα του Αναστασίου και ας πήρε ολλανδική αύρα για μια δεκαετία. Αυτό δεν είναι περίεργο. Προπονητές και προπονητές του Παναθηναϊκού ήρθαν στην Ελλάδα ήρεμοι και έφυγαν εξαγριωμένοι με όσα είδαν από τους τύπους με τις σφυρίχτρες και τα σημαιάκια. Το περίεργο είναι που την «πατάει» όπως συνέβη πέρυσι στον πρώτο γύρο.
Μπήκε από νωρίς φέτος στο κολπάκι ο Αναστασίου. Δεν θα έπρεπε να πιαστεί στην ίδια παγίδα δεύτερη σεζόν. Ακόμα και παραμονή του αγώνα με τη Ντιναμό Μόσχας το είπε ότι θα πρέπει να φτιαχτεί το ελληνικό ποδόσφαιρο και μετά να γίνει και σοβαρή αγωνιστική κριτική. Τσακ, πιάστηκε στη φάκα που του έστησαν. Ασφαλέστερος δρόμος παραπλάνησης από το «τρυπάκι» της διαιτησίας δεν υπάρχει για προπονητή και παίκτες. Το δρόμο της συμπεριφοράς πάντα σε αυτά τον δίνει ο προπονητής. Αν αυτός είναι ψύχραιμος, έτσι θα λειτουργήσει και η ομάδα. Και το αντίθετο.
Αν θέλουν να φύγουν με τη νίκη από τα Χανιά, οι Πράσινοι θα πρέπει να ασχοληθούν μόνο με το παιχνίδι τους. Και σε κάθε… ομορφιά του μεσιέ Aretopoulos, μια είναι η λύση: χαμόγελο, μια ευχή και πάμε παρακάτω. Όλα αυτά μέχρι να συμβεί αυτό που είπε σε μια από τις πιο σωστές φράσεις του ο πάλαι ποτέ δεύτερος τη τάξει μέτοχος της ΠΑΕ, Ανδρέας Βγενόπουλος: «Να φτιάξουμε ομάδα που θα κερδίζει και τους διαιτητές».

Σχετικά άρθρα