Πρώτη νίκη για Φιορεντίνα, ήττα η Νάπολι

Η Φιορεντίνα με γκολ του Κούρτιτς επικράτησε δύσκολα με 1-0 της Αταλάντα στο Μπέργκαμο για την 3η αγωνιστική και η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο Γιουρόπα Λιγκ πέτυχε έτσι το πρώτο «τρίποντο» στο καμπιονάτο … Αυτό ήταν το 3.500ο γκολ των «βιόλα» στην κορυφαία κατηγορία του ιταλικού πρωταθλήματος.
Την ίδια ώρα, η Ουντινέζε νίκησε επίσης με 1-0 τη Νάπολι, χάρη σε τέρμα του Ντανίλο, έχοντας τους Καρνέζη και Κονέ στην 11άδα…

Οι «βιόλα» στον αγώνα τους εκτός με την Αταλάντα (γνώρισε την πρώτη ήττα, μένοντας στους τέσσερις βαθμούς) μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. Μόλις στο 2’ ο Ακουϊλάνι έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά ο Σπορτιέλο έκανε σε έξοχη επέμβαση. Στο 16’ η γηπεδούχος έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά στο σουτ του Μποκαγιέ αυτή την φορά έκανε ωραίο απόκρουση ο Νέτο, με τη βοήθεια και του δοκαριού.
Οι δυο ομάδες είχαν ευκαιρίες στα υπόλοιπα του πρώτου ημιχρόνου. Η Φιορεντίνα στο 23’ λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ, αλλά το σουτ του Αλόνσο έβγαλε ξανά ο Σπορτιέλο!
Στο δεύτερο ημίχρονο η γηπεδούχος έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον  Εστιγκαρίμπια στο 52’ με τον τερματοφύλακα Νέτο εξουδετερωμένο. Τελικά στο 58’ ο Κούρτιτς έκανε το 1-0 για την Φιορεντίνα με δυνατό σουτ!
Στη συνέχεια πίεσε η Αταλάντα, αλλά οι «βιόλα» κράτησαν το υπέρ τους σκορ…
Η Φιορεντίνα (3-5-2) έπαιξε με τους: Νέτο, Ροντρίγκεζ, Σάβιτς, Αλόνσο, Μπάμπελι (56’ Κούρτιτς), Ακιλάνι, Κουδράδο (79’ Βάργκας), Φερνάντεζ, Πασκουάλ (71’ Ρίτσαρντς), Ίλιτσιτς, Γκόμες.

Στο «Φρίουλι» η Νάπολι έχασε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι με 1-0, αυτή την φορά από την Ουντινέζε! Έτσι, η γηπεδούχος ανέβηκε στους έξι βαθμούς με δυο νίκες, ενώ η Νάπολι έμεινε στους τρεις πόντους. Η Νάπολι σε ένα ακόμα παιχνίδι είχε κακό πρόσωπο. Για τους γηπεδούχους έπαιξαν σε όλο τον αγώνα οι Ορέστης Καρνέζης και Παναγιώτης Κονέ. Το γκολ που έκρινε τον αγώνα, σημειώθηκε από τον Ντανίλο στο 71’!

Σχετικά άρθρα